Prima pagină » National » Așa funcționează justiția din România: Criminal plasat în arest la domiciliu după ce a ucis cu sânge rece un om
Așa funcționează justiția din România: Criminal plasat în arest la domiciliu după ce a ucis cu sânge rece un om

Așa funcționează justiția din România: Criminal plasat în arest la domiciliu după ce a ucis cu sânge rece un om

17 iul. 2024, 13:20, 1 ,
în National

Un criminal din Mehedinți își petrece zilele în confortul propriei case după ce a ucis un om cu sânge rece. Judecătorii au respins cererea procurorilor pentru arestare preventivă și au decis ca ucigașul să fie plasat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Individul a comis crima dintr-un motiv șocant: patronul unui bar a refuzat să-i mai servească băuturi alcoolice.

Criminal, plasat în arest la domiciliu

Inițial, criminalul a fost reținut pentru că a ucis fără milă pe patronul terasei din Mehedinți. După 24 de ore, a fost prezentat în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă, dar judecătorii au decis că nu reprezintă un pericol pentru societate și l-au plasat în arest la domiciliu.

Incidentul a avut loc recent.

Bărbatul a devenit violent când patronul terasei i-a spus că localul se închide. În acel moment, l-a atacat pe proprietar cu pumnii și picioarele. După ce l-a bătut crunt, a spart o halbă de bere și l-a rănit grav pe omul de afaceri. Victima a pierdut mult sânge și, în ciuda eforturilor medicilor, nu a putut fi salvată.

Criminalul din Berceni a fost condamnat definitiv

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum Marcel Şerbuc, bărbatul care a ucis-o pe fetiţa concubinei sale şi i-a ascuns cadavrul în lada unei canapele, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 26 ani închisoare pentru omor calificat şi tâlhărie, informează Agerpres.

Instanţa a decis să menţină decizia Tribunalului Bucureşti pronunţată la începutul lunii aprilie. Judecătorii au luat act că mama fetiţei ucise, Simona Monica Iftimovici, nu a dorit să se constituie parte civilă în dosar.

Pe de altă parte, magistraţii au decis ca Marcel Şerbuc să plătească daune tatălui biologic al fetiţei în cuantum de 80.000 euro, iar fratelui vitreg suma de 15.000 euro.

Pe 3 iunie 2023, Secţia 16 Poliţie a fost sesizată de proprietarul unui apartament din Capitală cu privire la faptul că a găsit în lada canapelei un sac din plastic ce emană un miros de putrefacţie.

Iniţial, s-a crezut că persoana decedată este o femeie, însă o expertiză efectuată la INML a stabilit că persoana decedată este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui fetei.

Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai.

Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, Ilie Marcel Şerbuc, într-un apartament din Cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 august 2024
16 august 2024