Prima pagină » Eveniment-Social » Așa da! Iată ce face un cunoscut profesor de la o mare universitate din Iași cu propriii studenți! Aceștia sunt învățați într-o manieră unică – GALERIE FOTO, VIDEO

Așa da! Iată ce face un cunoscut profesor de la o mare universitate din Iași cu propriii studenți! Aceștia sunt învățați într-o manieră unică – GALERIE FOTO, VIDEO

30 sept. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Un cunoscut profesor de la o mare universitate din Iași a ajuns să dezvolte o metodă unică de învățare cu propriii studenți! Șef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, derulează proiecte speciale de dezvoltare personală cu tineri

Metodă unică de învățare cu propriii studenți, dezvoltată de un cunoscut profesor universitar din Iași. Șef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA) din cadrul Universității de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a „rupt” bariera „rece” a dascălului de la catedră versus studenți. Astfel, tocmai pentru a avea o carieră de succes, a fi adevărați lideri și a-și dezvolta spiritul antreprenorial, aceasta derulează o serie de cursuri aparte. În prim-plan este managementul resurselor umane.

Studenții de astăzi, viitori antreprenori și lideri de mâine

Practic, șef lucrări dr. Mihaela Ivancia îi transformă pe studenții de astăzi în liderii de mâine.

„Da, resursa umană este cea mai importantă și tocmai aceasta trebuie dezvoltată. Tocmai un management pe acest segment, a se cunoaște mai bine, a-și ști calitățile, aptitudinile, să deruleze aceste activități educaționale interactive. Ei își evaluează felul lor de a fi, dar, mai important, află cum sunt văzuți de ceilalți. Managementul resurselor umane este o zonă esențială care trebuie gestionată atent în fața provocărilor din lumea contemporană”, arată șef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan FIRAA.

Deschis, empatic și implicat, universitarul consideră că trebuie să fie mai mult decât un simplu profesor care le oferă cunoștințe teoretice sau practice.

„Da, deși sunt considerat unul dintre cei mai «răi» profesori, consider că e esențial să avem grijă de acești tineri, ei trebuie să devină buni comunicatori, să aibă spirit antreprenorial. Vor activa în domenii precum turismul, resursele alimentare, care sunt vitale pentru comunitate și trebuie să știe cum să se implice, să transmită mesaje”, mai consideră șef lucrări dr. Mihaela Ivancia.

Au spirit întreprinzător și, pe lângă studii, și-au găsit și un loc de muncă

În acest plan, exemple de reușită în carieră pot fi considerați și studenții: Loredana Cojocaru, anul IV, Elena Alexandra Albert, anul IV și Alina Georgiana Burlacu, anul IV, la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare de la USVIași. Cele trei tinere beneficiază de suport și susținere în a avea un stil de viață sănătos, la care contribuie și alimentația, dar și în ceea ce privește antreprenoriatul. Ele, pe lângă studii, și-au găsit și un loc de muncă. Au lucrat în această vară în domenii în care studiază.

„Ceea ce face doamna profesor se încadrează în marea atmosferă creată la USVIași de cadrele didactice. Ei sunt aproape de noi și ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să ne implicăm și să ne dezvoltăm laturi diferite ale personalității noastre. Mai mult, e foarte fain să afli de la colegi cum te văd ei, ce calități cred că ai tu. Apoi, te și autoevaluezi, dobândești competențe noi, poate”, mărturisește Alina Georgiana Burlacu, anul IV.

Nu în ultimul rând, studenții cred că sunt ajutați să comunice eficient și să ajungă mai ușor la receptori.

„Da, e interesant să vezi că poate tu nu știai că ești așa de puternic, că ceilalți te văd mult mai bine decât crezi tu că ești. Asta îți dă încredere și te ajută în viața reală”, completează Alina Georgiana Burlacu, anul IV, la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

Un material video complet pe acest subiect poate fi urmărit doar pe www.bzi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025