Prima pagină » Titlurile zilei » Așa arată un infractor care a tocat 50.000 de euro din buzunarul unei doctorițe din Iași. Era ținut pe palme, dar după ce pleca din casa femeii, juca la cazino și își comanda prostituate de pe Publi24 (EXCLUSIV)

Așa arată un infractor care a tocat 50.000 de euro din buzunarul unei doctorițe din Iași. Era ținut pe palme, dar după ce pleca din casa femeii, juca la cazino și își comanda prostituate de pe Publi24 (EXCLUSIV)

18 mart. 2021, 02:00,
Dragos Savin, în Titlurile zilei

Un individ a reușit să cheltuie în câteva luni o adevărată avere. Bărbatul s-a dat pe lângă o fostă doctoriță și a reușit să pună mâna pe unul dintre cardurile femeii. Treptat, a scos de pe acesta aproape 50.000 de euro și i-a cheltuit până ce fosta doctoriță să-și dea seama de asta. Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, compartimentul investigații criminale Iași,  au pus mâna pe individ, iar ieri acesta a ajuns în spatele gratiilor

Un individ din Iași a reușit să fure în câteva luni o adevărată avere. Bărbatul în vârstă de 35 de ani este de loc din comuna Aroneanu. De o vreme mergea destul de des în casa unei doctorițe ieșite la pensie pentru a-i mai da câte o mână de ajutor. Femeia în vârstă de 80 de ani a prins încredere în individ și nu și-a ținut bunurile ascunse. Mai mult decât atât, l-ar fi ajutat pe acesta de câte ori a fost cazul.

Ștefan Pleșcan a găsit la un moment dat un card de-al femeii și s-a gândit să scoată de pe el câțiva bani. A făcut prima tranzacție undeva prin anul 2019, iar ultima la începutul acestui an, când femeia a aflat că din conturi îi lipsesc aproape 50.000 de euro. Fosta doctoriță a cerut ajutorul polițiștilor, iar oamenii legii au deschis o anchetă. La scurt timp au dat de Ștefan Pleșcan.

Tânărul care a câștigat încrederea fostei doctorițe a cheltuit zecile de mii de euro

Ștefan Pleșcan a cheltuit zeci de mii de euro în câteva luni. El a cumpărat haine, a jucat la cazino și a comandat prostituate de pe Publi24. Ieri, Pleșcan a ajuns pe mâna polițiștilor, care au decis să-l rețină pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Chiar dacă oamenii legii l-au prins pe individ, fosta doctoriță nu mai are multe speranțe în ceea ce privește recuperarea banilor.

Surse din cadrul anchetei au precizat că bărbatul a cumpărat doar câteva bunuri, valoarea acestora fiind destul de mică. Astfel, cei aproape 50.000 de euro nu pot fi recuperați. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul așeza de fiecare dată cardul femeii la loc, pentru ca aceasta să nu-și dea seama că a fost folosit. Pentru gestul său, individul riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Furturile de carduri bancare sunt întâlnite destul de des.

Un alt ieșean, prins după ce a furat carduri bancare și le-a folosit

În urmă cu câteva luni, polițiștii ieșeni au identificat un bărbat bănuit de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Individul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Așadar, polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Criminale  au identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

„Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 27 ianuarie, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, acesta i-ar fi sustras portofelul unei femei de 50 de ani în care se aflau bani și două carduri. Mai apoi, acesta ar fi efectuat două tranzacții cu cele două carduri din portofel, cauzându-i un prejudiciu total de aproximativ 2.100 de lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă”, au precizat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *