Prima pagină » Eveniment-Social » Așa arată un colț de rai! Iazurile cu nuferi înfloriți au devenit atracția principală pentru ieșeni și turiști

Așa arată un colț de rai! Iazurile cu nuferi înfloriți au devenit atracția principală pentru ieșeni și turiști

17 aug. 2024, 02:00,
Andrei OSMAN în Eveniment-Social

Sutele de flori, plantate în Parcul Copou din Iași, creează o imagine spectaculoasă, iar vizitatorii prezintă un interes deosebit față de iazurile cu nuferi care le atrag atenția. Acolo, trecătorii se opresc, admiră florile și fac poze foarte reușite

În această perioadă, ieșenii pot admira peisajul inedit din Parcul Copou, din Iași, unde au fost plantate mii de flori. În fiecare zi, oameni de toate vârstele se bucură de frumusețea naturală a locației și se opresc la iazurile cu nuferi – principala atracție pentru locuitorii și vizitatorii municipiului Iași, unde cei mai mulți fac poze.

Iazurile cu nuferi sunt principala atracție a parcului

Pe lângă florile colorate și Teiul lui Eminescu, oamenii care se plimbă pe aleile din Grădina Copou au oferit o atenție deosebită nuferilor înfloriți – nuferi albi și roz, din iazurile parcului, unde se găsesc și două fântâni arteziene care oferă un spectacol de apă și lumini în fiecare seară.

Dacă anul trecut au fost plantați 100 de nuferi în iazurile parcului, anul acesta s-au înmulțit, atrăgând privirile trecătorilor. Cei mai mulți vizitatori se opresc la marginile iazurilor pentru a admira imaginea inedită a nuferilor înfloriți, care au fost amenajați într-un anumit mod de specialiștii de la Servicii Publice Iași. Nuferii au împânzit iazurile. Amenajarea a fost făcută de inginerii peisagiști care se ocupă de Parcul Copou.

„Iarna trecută a fost primul an când nu am mai scos nuferii. Ei rezistă chiar foarte bine. Oricum, noi avem niște plante de rezervă în seră, pe care le ținem. Sunt alte plante acvatice pe care le scoatem, acelea care plutesc, niște «salate» – le spunem noi, dar pe acelea le băgăm într-o piscină, în interior, pe timpul iernii. În rest, nu, ele sunt, de acum, aclimatizate”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul general de la Servicii Publice Iași.

Trecătorii apreciază modul în care a fost amenajat Parcul Copou din Iași

Aranjamentele florale amenajate în parc, băncile pe care sunt scrise versuri de poezie, Teiul lui Eminescu, dar și iazurile cu nuferi, încântă privirile trecătorilor care se plimbă pe aleile Parcului Copou în această perioadă.

„La începutul verii, am început amenajările. Grădina, în general, este o atracție și o vom menține în sensul acesta”, a adăugat directorul general de la Servicii Publice Iași, Laurențiu Ivan.

În parcul din Iași sunt plantate mii de flori. Rândurile cu panseluțe, petunii, albăstrele și begonii înflorite se întind de-a lungul aleilor din parc și creează o imagine inedită. Oamenii care se plimbă printre aceste rânduri se bucură de contrastele de culori ale florilor.

Frumusețea naturală a parcului este admirată zi de zi de către trecători de toate vârstele. Florile colorate atrag privirile oamenilor – tineri, bătrâni, familii cu copii – care apreciază modul în care a fost amenajat Parcul Copou din Iași, iar cei mai mulți se opresc pentru a face poze cu cele mai frumoase cadre pe care le are parcul de oferit.

Cadrele spectaculoase cu miile de flori și nuferii din iazurile Parcului Copou din Iași pot fi admirate de către ieșeni pe întreaga perioadă a verii, frumusețea naturală a parcului fiind apreciată de oamenii de toate vârstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *