Prima pagină » Titlurile zilei » Așa arăta o familie perfectă, până când moartea a urcat în cabina unui TIR. Imaginile de coșmar și filmul tragediei, pas cu pas – FOTO/VIDEO

Așa arăta o familie perfectă, până când moartea a urcat în cabina unui TIR. Imaginile de coșmar și filmul tragediei, pas cu pas – FOTO/VIDEO

20 apr. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

O familie perfectă din Iași a fost distrusă în urma accidentului de ieri, de la Lețcani. Un copil de 3 ani a murit decapitat chiar sub privirile tatălui și ale fratelui mai mare. Șoferul unui TIR a trimis moartea în sânul familiei și nimeni nu poate înțelege de ce

Clipe de coșmar în familia care părea a fi perfectă. A fost ultima dimineață în care mezinul din familia formată din Ciprian Ionuț, Mihaela Elena A. și încă doi copii, în vârstă de 3, respectiv 6 ani, a zâmbit. Ultimul moment din viață l-a petrecut în brațele tatălui său. Tragicul accident care s-a petrecut pe raza comunei ieșene Lețcani a distrus această familie.

Ciprian Ionuț A., tatăl, a fost transportat în stare gravă în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Iași din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon”, având ruptură de splină și fractură de bazin, fiind băgat direct în sala de operație, iar băiatul de 6 ani a ajuns în cadrul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, cu niște leziuni.

„Tatăl din accidentul de la Lețcani are ruptură splenică și fractură de bazin. A intrat direct în Sala 1 de Chirurgie”, a declarat ieri prof. dr. Diana Cimpoeșu, șef SMURD Iași.

Moartea a urcat în cabina unui TIR și a distrus o familie perfectă din Iași

Scenă macabră în comuna Lețcani. În dimineața din data de 19 aprilie 2023, Ciprian Ionuț A. împreună cu băieții lui se îndreptau către medicul de familie. La trecere, tatăl, având mezinul de 3 ani în brațe și cel de 6 ani de mână, s-a asigurat și urma să traverseze strada. Deodată s-a făcut „noapte” pentru toți.

Au fost loviți de un șofer care se afla la volanul unui TIR. Deși era zi plină și nu consumase deloc alcool, șoferul susține că nu a reușit să-i vadă pe cei 3 și s-a produs nenorocirea. Mezinul familiei a decedat, fiind decapitat, celălalt copil a ajuns cu leziuni care în acest moment nu par să îi pună în primejdie viața, iar tatăl lor este în sala de operație. La aflarea veștii, Mihaela Elena A. a avut parte de un șoc.

A apucat doar să-și sune mama, care este plecată în străinătate și îi ajută să își termine de renovat casa, să o anunțe de cele întâmplate, având o relație foarte apropiată. S-a lăsat cu tăcere și suferință în sufletele lor.

Polițiștii au deschis o anchetă

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, două ambulanțe, pompieri, descarcerare, echipaj de prim ajutor și de terapie intensivă mobilă. Polițiștii care au ajuns la fața locului au efectuat verificări și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

„La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii ieșeni au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier mortal pe DN 28, pe raza localității Lețcani. Din verificările efectuate de polițiști la fața locului a rezultat faptul că un autovehicul ar fi acroșat două persoane, una fiind rănită, iar cealaltă a decedat. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt la Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

La locul faptei a ajuns și un echipaj pentru a prelua corpul neînsuflețit al micuțului, care a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru efectuarea necropsiei. Rămâne de văzut ce vor stabili oamenii legii în cursul anchetei în legătură cu cazul familiei distruse din Iași în care moartea a urcat în cabina unui TIR.

Comentarii
  • Pentru purtătorul de cuvânt, care dintre cei 3 trântiți pe asfalt NU era persoană?

  • Puscarie ptr tirist !

  • Domnilor din Politia rutiera faceti mai mult pentru a tempera viteza unor autovehicule pe raza localitatilor din judet cu circulatie intensa cum ar fi Iasi-Roman, E 85,Mircesti-Pascani.Pe acest tronson Mircesti-Pascani e un trafic infernal de auto camioane de mare tonaj,circuland cu viteza mare in localitati,iar prezenta politiei si a autoritatii rutiere este aproape inexistenta,au avut loc accidente grave in ulimii ani.

  • Soferul profesionist

    A se vedea cum se circula cu Tir-uri pe sectorul dintre Mircesti-Pascani,cu viteze foarte mari in localitati,tonaje foarte mari pentru categoria de drum.Prezenta politiei rutiere si a autoritatii rutiere este inexistenta.in ultimii ani au avut loc multe accidente cu victime.

  • Și eu sunt tirist, dar găsesc vina totala șoferului , trebuia sa se asigure in oglinda care se afara deasupra parbrizului, nu pleci din loc fără sa dai un ochi in acea oglinda , mai ales la trecerea de pietoni cu siguranța ii putea vedea și evita tragedia.

  • Este o adevărată aventură să traversezi strada în Lețcani. Dormi liniștit Alexe, ai și tu copil.

  • Gogaie Smeker de Smeker mafiot

    Faceti fratilor pasarele pietonale… asta ii o tragedie mare ce so intamplat…. Doamne ajuta pe familia indurerata ! TRAGEDIE ! Trebuie ancheta mare in cazul asta si puscarie pe viata pentru multi!

  • stau bulangii pe telefon si se uita la tik tok

  • pt ROMAN. Purtatorii de cuvint din Politie sint niste analfabete angajate prin pile si alte cai (curvarii, spagi etc). Cautati pe youtube sau internet, ori daca vedeti declaratii, veti vedea ca aceasta individa mediocra citeste absolut orice spune. Nu e in stare sa disimuleze ori sa invete ce are de spus, chiar daca sint si doar 1-2 fraze. Nu uita insa sa se aranjeze de parca ari fi scroafa satului la pozat. Nulitati cit casa.

  • Un sfert de vin la Piața Nicolina

    Păi așa poate să citească și un boschetar de la Piața Nicolina un comunicat și ne costă și mai puțin:)))

  • Una din regulile conducerii defensive demonstreaza practic clar de netagaduit faftul ca: NICIODATA NU SE TRAVERSEAZA LA 1 METRU PRIN FATA UNUI TIR sau a unuii AUTOCAR., AUTOBUZ!! De sus de la volan NU POTI VEDEA pietonul care trece pe langa tine.
    Dragi pietoni intelegeti si PASTRATI DISTANTA DE MINIM 2 METRI FATA DE ORICE VEHICUL INALT INCAT SA PUTETI FI OBSERVATI, ESTE UN LUCRU ELEMENTAR!!! ALTFEL MORI CU DREPTATEA IN MANA. Soferii vehiculelor si autovehiculelor de mari dimensiuni(inaltimi) se straduiesc cat pot omeneste, dar cand voi refuzati regulile de minim bun simt…muriti cu zile!
    Educatia minima rutiera trebuie clar facuta des in gradinita, scoli, familie.(bun…nu toti parintii cunosc si nici nu respecta legile de circulatie ca pieton, ci dau drept model copiilor cum sa le incalce, iar daca un cetatean strain le atrage atentia tot ei se supara)

  • Una din regulile conducerii defensive demonstreaza practic clar de netagaduit faftul ca: NICIODATA NU SE TRAVERSEAZA LA 1 METRU PRIN FATA UNUI TIR sau a unuii AUTOCAR., AUTOBUZ!! De sus de la volan NU POTI VEDEA pietonul care trece pe langa tine.
    Dragi pietoni intelegeti si PASTRATI DISTANTA DE MINIM 2 METRI FATA DE ORICE VEHICUL INALT INCAT SA PUTETI FI OBSERVATI, ESTE UN LUCRU ELEMENTAR!!! ALTFEL MORI CU DREPTATEA IN MANA. Soferii vehiculelor si autovehiculelor de mari dimensiuni(inaltimi) se straduiesc cat pot omeneste, dar cand voi refuzati regulile de minim bun simt…muriti cu zile!
    Educatia minima rutiera trebuie clar facuta des in gradinita, scoli, familie.(bun…nu toti parintii cunosc si nici nu respecta legile de circulatie ca pieton, ci dau drept model copiilor cum sa le incalce, iar daca un cetatean strain le atrage atentia tot ei se supara)

  • PASARELE PIETONALE pe deasupra drumului mortii si TRECERILE DE PIETONI CU SEMAFOARE ar fi solutii bune si nu costa mult!!!!!! Vinovati nu sunt nici soferii nici pietonii, VINOVATII SUNT CEI CARE SUNT.OBLIGATI SA IA ACESTE MASURI DAR NU- I INTERESEAZA, adica PRIMARIA!!!!!!!!!! Daca vor muri si rudele primarului sau chiar el poate….. se.vor.gasi atunci bani pentru evitarea.acestor nenorociri permanente pe.DRUMUL MORTII. Banii in buzunar la ei, din constructia pasarelelor si semafoare la trecerea de pietoni nu prea vine un comision de afacere pentru cei dn Primarie, pe cine interesaza de aceste nenorociri? Pe nimeni!

  • Constantinescu

    Polițistul burtos și mai în vârstă,pare a fi în plus pe acolo…

  • Dacă deschideți ușile la politia Letcani sunt pline cu polițiști, dar nu vezi unul în zona scoli, grădiniței unde au murit oameni și copii. Nu are cine sa-i pună la treaba în interesul oamenilor.
    Ce părere au cei din conducerea IPJ IASI ?

  • Cu ce drept le dați pozele în ziar. La Judecată cu voi. Nu mai ștergeți mesajele..

  • DA DE CE PLM a oprit TIRU la 1 m de trecere ???? Avea si oglinzi pentru pietoni . Soferul de TIR e vinovat 101% , in poze se vede cat de mult a oprit DUPA trecerea de pietoni . Omul a traversat pe unde e vopsita trecerea , in momentul cind a vazut TIRUL OPRIT . Ce PLM trebuia sa faca mai mult , sa strige ?? Rahatii astia de pe TIRuri nu stiu de conduita preventiva ???

  • Pentru mihai –da nu e bine sâ traversezi la un metru de un tir–dar tiristul de ce oprește tirul exact lîngâ zebrâ–nu poate sâ opreascâ tirul la trei metri de zebrâ pentru siguranțâ câ pietonul nu traverseazâ la doi metri de zebrâ–deci vina a cui e –trebuie repetat trecerea și în locul copilului sâ fie pus șoferul și sâ vedem dacâ îi convine sâ fie decapitat și el scuze șînt multe dar asta e realitatea –oprit mașinile la 3-4 metri distanțâ de zebrâ obligatoriu prntru toate vechiculele–

  • Mihai nu mai manca atât 💩 căcat ca ti pute gura.

  • La cat ar costa o pasarela pietonala cu tot cu parandaratul primarului, mai bine mutati Letcaniul din calea soselei.

  • Rela , nu mai bine mutați marfa in containere de trenuri marfare ? Nu mai bine mărfurile pe drum de fier și pietonii cu viața lor cu tot să rămână unde li i locul . Unde au casa sa gradina și slujbele. Nu e mai simplu ?

  • Bine că aveți spital mobil la Letcani 😠

  • Acest inger ar trebui sa devina un simbol pt.AUTOSTRADA ar trebui sa iesim in strada sa le dam peste nas politistilor ,,,,politicienilor,,,oameni de afaceri care sunt sclavi si finantatori ai clasei politice ,,,justitie corupte ..procurori,avocati judecatori…HAIDETI IN STRADA PT UN INGER ….PT LUCA …HAI SA MERGEM CU ACEASTA FAMILIE SA INSOTIM INGERUL LA PLECARE ,POATE FI SPERANTA NOASTRA.Nu cunosc famila dar voi fi prezenta si eu si sotul pe ultimul drum al ,,ingerului LUCA,,DOAMNE AJUTA

  • Vreau dreptate….șoferul de tir sa fie executat prin împușcare sau injecție letala…nu se mai poate😭😭😭

  • Soferul este nevinovat. Pietonul a trecut stergandu-se de cabina iar soferului ii era imposibil sa-l vada de la inaltimea postului de condus. Cand traversezi cu doi copii langa tine de asiguri si casti ochii de o mie de ori. Bine spunea cineva ca trecerea pentru pietoni nu este prelungirea trotuarului. Orice procuror bine pregatit va clasa cauza.

  • oamenii legii

    sunt cu ochii pe voi si cu curu in masina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *