Prima pagină » Sanatate » Arsuri de gradul 2 imagini. Factorii de care depinde recuperarea pielii afectate

Arsuri de gradul 2 imagini. Factorii de care depinde recuperarea pielii afectate

16 sept. 2022, 11:07,
BZI.ro, în Sanatate

În clasificarea leziunilor cutanate, arsurile de gradul 2 exact ca în imagini presupune o integritate parțial ruptă a epidermei sub influența expunerii chimice sau termice. Daunele acoperă epiderma și derma, capilarele, celulele cornoase și terminațiile nervoase. Cu o astfel de leziune, stratul de creștere nu este afectat, ceea ce face posibil ca pacientul să se bazeze pe regenerarea independentă a pielii.

Viteza de recuperare și severitatea consecințelor depind de acordarea competentă și la timp a primului ajutor pentru arsurile de gradul doi. Leziunile pielii la o arsură de gradul 2 apar sub influența factorului termic adică apă clocotită și obiecte fierbinți. De asemenea, o astfel de arsură poate să apară din cauza unei interacțiuni electrice cu aparate defecte. Arsurile de acest grad se produc și la contactul cu substanțe chimice precum acid sau alcalini. Multe persoane au suferit de arsuri și din cauza radiațiilor  cu ultraviolete.

arsura pe mana unei persoane

Pentru a determina zona de deteriorare, utilizați regula palmei

Arsuri de gradul 2 imagini. Simptome provocate de incident

Cu o arsură de gradul 2, cel mai adesea se manifestă hipertermie, umflare și roșeață a zonei afectate. Se pot forma bule de lichid. Iar când veziculele se deschid, se formează răni. Va dura aproximativ 2 săptămâni pentru ca acestea să se vindece.

Simptomele provocate de arsurile de gradul 2 includ durere și sensibilitate la locul rănirii. Dacă zona afectată este extinsă, pot apărea vărsături, slăbiciune, amețeli și febră. Simptome deosebit de severe în timpul unei arsuri de gradul 2 se manifestă la copii.

Înainte de a trata o arsură este necesar să se evalueze gradul și profunzimea leziunii tisulare. Asigurați-vă că consultați un medic atunci când mai mult de 5% din suprafața pielii este afectată și mai mult de 2% la copii. Atunci când arsura este pe față sau în perineu. Este indicat să apelezi la ajutorul unui specialist în momentul în care arsura a afectat tractul respirator și esofagul.

Un medic trebuie contactat de urgență atunci când durerea se agravează cu timpul și apare umflarea, dezvoltându-se focare de supurație. La o arsură de gradul 2 apar de obicei bule cu conținut transparent. Pentru a determina zona de deteriorare, utilizați regula palmei. Trebuie să știi că zona palmei este considerată ca 1%. Pe baza acesteia, se determină cât mare este zona afectată și se face o concluzie dacă este necesară spitalizarea. Chiar și cu un grad mic de arsuri, dar cu o zonă mare de deteriorare, există riscul de șoc dureros.

arsuri corporale de gradul doi pe mana unei persoane

Viteza de recuperare și severitatea consecințelor depind de acordarea competentă și la timp a primului ajutor pentru arsurile de gradul doi

Recuperarea depinde de acordarea primului ajutor. Cum să acționezi pentru a înlătura consecințele grave

Recuperarea ulterioară depinde de cât de competent va fi primul ajutor pentru o arsură de gradul 2. Procedura este următoarea. Întâi de toate îndepărtați sursa de deteriorare. După care clătiți zona deteriorată sub jet de apă rece. Tratați pielea cu un antiseptic fără alcool și aplicați un bandaj steril. Aplicați medicamente pentru durere dacă este necesar.

Este interzis să rupi hainele lipite de rană dacă ai suferit o arsură de gradul 2. De asemenea, nu trebuie să răcește arderea cu gheață și să bandajezi bine rana sau să folosești bumbac în pansament. Nu trebuie să ungeți zona deteriorată cu ulei, smântână sau alcool.

După acordarea primului ajutor, trebuie să consultați un medic. Doar un specialist va stabili cum să trateze o arsură de gradul 2 și va da recomandări individuale. De regulă, astfel de leziuni sunt tratate acasă. Excepție fac arsurile sistemului respirator și ale esofagului.

persoana care vrea sa aplice o crema pe o arsura de gradul 2 de pe mana

Înainte de a trata o arsură este necesar să se evalueze gradul și profunzimea leziunii tisulare

Cum să alegi corect terapia pentru vindecarea leziunii. Sfaturile specialiștilor

Alegerea terapiei depinde de prezența bolilor concomitente și de natura leziunii cutanate. Abordarea standard implică rezolvarea unor probleme specifice în fiecare etapă a vindecării rănilor. În perioada de respingere a țesutului necrotic tratamentul se efectuează cu un antiseptic și medicamente antiinflamatoare complexe.

În cazul în care pacientul suferă de bule cu lichid deschis, inflamația va scădea treptat dar rana va rămâne deschisă. În această etapă, tratamentul cu un antiseptic continuă, sunt prezentate pansamente cu compuși de vindecare a rănilor.

În faza de epitelizare aproape că nu există durere, rana este vindecată și apare pielea proaspătă. Se folosesc compoziții care îmbunătățesc metabolismul și stimulează regenerarea. Nu este recomandat să umeziți și să scarpini rana până când aceasta este complet vindecată. Pansamentele se efectuează conform programului. Medicul monitorizează la timp pentru a observa evoluția terapiei. Recuperarea pielii durează aproximativ 2 săptămâni.

Arsurile de gradul 2 exact ca în imagini și cu o suprafață afectată mai mică de 10-15% răspunde bine la tratamentul ambulatoriu și la domiciliu. Succesul tratamentului și vindecarea rapidă depind în mare măsură de cât de competent a fost acordat primul ajutor. De acest factor depinde și dacă vei putea să dormi după o astfel de arsură.

arsuri corporale de gradul doi pe spatele unei persoane

Leziunile pielii la o arsură de gradul 2 apar sub influența factorului termic adică apă clocotită și obiecte fierbinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *