Sfaturile parintelui Arsenie Boca despre viata de familie, cuplu si chiar despre relatiile intime au fost publicate in mai multe lucrari, dupa moartea duhovnicului.
Datorita invataturilor sale, Arsenie Boca a fost considerat parintele ocrotitor al familiei, chiar daca unele dintre acestea pot da nastere unor controverse, noteaza adevarul.ro.
Viata de familie, iubirea, dar si relatiile intime si desfranarea au fost teme principale abordate de parintele Arsenie Boca in lucrarile sale. Preotul era cunoscut pentru fermitatea cu care vorbea despre lucrurile sensibile din viata particulara a celor care ii cereau ajutorul. O serie de invataturi despre familie si relatiile de cuplu au fost publicate in cartea „Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi”, ce cuprinde invataturile atribuite parintelui Arsenie Boca.
Iata cateva dintre sfaturile date de duhovnic despre viata intima, culese in volumul dedicat familiei: Desfranarea in familie duce la nasterea unor copii slabi: „In cadrul familiei exista o intreaga gama a desfranarii, prin asa zisele aberatii sexuale, incat se pune accentul numai pe placerea erotica, nebuneasca, care devine o a doua natura a sotilor, incat ajung saraciti de putere si robiti de placere. Cand se intampla sa vina si o zamislire, nedorita sau prin accident, energia naturala slabita va da un copil slabanog sau debil fizic si mintal”, arata Arsenie Boca.
Vezi si Arsenie Boca a trimis un SEMN! Ceva rau se va INTAMPLA in curand!
Ce spunea preotul despre relatiile dintre soti
Relatiile intime in timpul sarcinii vor afecta nou nascutul: „Sfatuiti pe oameni ca sa pazeasca nepatata sarcina, caci orice legatura trupeasca peste copilul din pantece, e rea, caci se intiparesc in copil toate poftele parintilor si la implinirea varstei toate rasar ca ciupercile dupa ploaie, toate faptele tatalui. Cand creste copilul, cresc si faptele mostenite. De indata ce oferi sufletului venit de la Dumnezeu o temnita intunecoasa, peste care ai semanat toate roadele, va covarsi omul cel din afara pe cel dinauntru”. Un alt sfat dat de Arsenie Boca privind relatiile intime consumate in timpul sarcinii este urmatorul: „precum au fost purtarile si toate simtamintele mamei in vremea celor noua luni, asa va fi si mostenirea copilului ce se va naste pe toata viata sa. Daca parintii i-au tulburat tocmirea cu faradelegea desfranarii, aceasta se va intipari intr-insul cu tarie mare”.
Vezi si Marturii CUTREMURATOARE despre ceea ce a URMAT dupa vizita secreta a lui Arsenie Boca
Relatiile sexuale dintre soti nu sunt indicate, potrivit fostului calugar, nici in vremea alaptarii: „Dar si vremea alaptarii trebuie tinuta curata, ca inca e legat de mama si de purtarile ei. Apoi nu poate rodi copil nou, pentru ca nu-si poate imparti sangele in trei parti si toate sa mearga bine: o parte cu laptele, alta pentru sine si a treia pentru cel de pe cale”.
Se opunea desfranarii
Desfranarea naste slabiciune si boala, afirma Arsenie Boca: „Pe masura ce s-a intarit desfranarea in madularele oamenilor, a scazut si puterea lor de aparare impotriva bolilor de tot felul, iar cazand in acestea foarte greu se tamaduiesc, desi mijloacele de vindecare sunt din ce in ce mai bune. Orice fel de desfranare e o putrezire inceata, ca gunoiul care arde si scurteaza zilele omului”.
Copiii vor fi afectati de coportamentul parintilor: „Iubirea desfranarii ii face pe oameni grosi la minte si la obraz, si nu inteleg cinstea. De aceea, mugurii casatoriei lor, copiii, ii dau pe parinti cu capul de toti peretii si prin purtarile lor rele le azvarle cu copite in obraz, iar la randul lor indoit vor lua si ei de la copiii lor”, afirma fostul preot Arsenie Boca.
Sfatul dat de parintele Arsenie cuplurilor tinere, fara copii: „sa va doriti copii de la inceput, din tinerete, pana ce parintii nu s-au hodorogit de grijile vietii si de multe pacate, caci sunt mai ageri si de mai buna nadejde in viata”.
Sangele copiilor lepadati cere razbunare: „Alta durere pe care o aveti voi, mamelor, tatilor, sunt copiii lepadati. Ascultati toti cu luare aminte: sangele lor cere razbunare”.
Desfranarea parintilor va afecta caracterul copiilor: „Desfranarea intre soti e pricina pentru care vine vremea de se bat de li se sparge casa. Pentru nepazirea de pofta trupeasca pe care au intiparit-o in ei in vremea celor noua luni de sarcina, se nasc copii indaratnici, neascultatori si fara frica de Dumnezeu. Acestia vor cadea in curvie toti si multumire in viata nu vor avea”, spunea preotul.
Relatiile intime, rare si cu un scop precis
Parintele Arsenie Boca sfatuia astfel cuplurile casatorite: „Binecuvantata este numai rodirea de copii. Iar tot ce-i in afara de rostul acesta, in privinta trupeasca, este desfranare si pacat, si sa nu se mai faca. Vremi ingaduite pentru chemarea copiilor sunt numai zilele intre posturi, insa numai daca sotii amandoi sunt invoiti la rostul rodirii de copii”, scria duhovnicul.
Una dintre indrumarile preotului se referea la zilele in care relatiile intime nu sunt indicate: „Vremi oprite sunt acestea: cele patru posturi mari, cele trei zile de post pe saptamana (miercuri si vineri, iar luni numai daca este vointa), sarbatorile si zilele asupra sarbatorilor (inclusiv duminica – ziua domnului si sambata), vremea necuratiei, vremea de slabiciune sau de boala a unuia din soti, vremile de tulburari si razboaie precum si oarecare vreme dupa acestea, pentru cei care au luat parte la ele. Vremea oprita cu mare asprime este toata vremea sarcinii, precum si vremea alaptarii”. Potrivit preotului, citat in cartea „Tinerii familia si copiii nascuti in lanturi”, copii procreati in zilele de post si sarbatoare vor purta pacatul parintilor: „Asa cum parintii n-au tinut seama de ziua Domnului, asa nici copiii nu vor tine seama de voia Domnului si de sfatul parintilor. Toate patimile slabesc puterea de impotrivire a sufletului, pustiind si trup si suflet si pierzandu-le pe amandoua pentru totdeauna”, afirma Arsenie Boca.
Infranarea si abstinenta sexuala
Sfaturi intime pentru cuplurile casatorite: „Energia genezica este necesara sotilor, in familia constituita legal, civil si bisericeste, pentru echilibrul mintal. Regula de aur consta in evitarea extremelor: nici abuz din partea unuia, nici refuz din partea celuilalt. Dar sa nu se creada ca intre cele doua extreme totul este ingaduit. Trebuie pastrata o anumita frana, un anumit calendar, dupa calendarul bisericesc.
Potrivit preotului, abstinenta sexuala este indicata pentru sanatatea trupului: „Abstinenta sexuala da vigoare, dar din cand in cand, rar, trebuie sotii sa se impreuneze, in afara de posturi. Femeia (luata din barbat) are nevoie de completare endocrina, prin contact, de la barbat”.
Parintele Arsenie adauga ca abstineta dezvolta calitati intelectuale: „Examenele se iau mai usor in stare de castitate ori de infranare, de abstinenta, pentru ca se convertesc mai usor energiile in inteligenta. Energia genezica (energia hormonala a samantei de om) alimenteaza creierul si mai ales centrul memoriei si-ti poti lua examenele fara frica. Cei ce insa isi talharesc aceasta energie sa nu se astepte la bune, ci la rele. Se stie ca marii savanti isi convertesc endocrin energia lor aproape total si nu au avut nevoie de femeie”, afirma acesta.
In schimb, Arsenie Boca se arata total impotriva obsesiilor sexuale: „Ele sunt ganduri care ciocanesc la cap pana il biruie si il duc la invoiala pe bietul om neatent, il duc la fapta si il arunca in pacat. Placerea mincinoasa si de-o clipa a caderii in pacat devine cleiul memoriei si se face deprindere care de acum va cere o repetitie continua si omul pierde stapanirea de sine si merge in calea pacatului pana la istovire”. Tot el mentiona patimile care ii slabesc pe oameni. „Iata pe nume cateva feluri de patimi prin care isi prapadesc oamenii samanta si vlaga, aprinsi de pofte contra firii: onania sau malahia, curvia, sodomia (homosexualitatea), bestialitatea (cu animalele). Iar in casatoria legitima: desfranarea, fereala de zamislire (evitarea de a concepe copiii), crima de avort, preacurvia, necuratia, nesocotirea vremurilor oprite”, scria Arsenie Boca, in lucrarile dedicate familiei.