Prima pagină » Sanatate » Arpacaș fiert. Compoziția acestuia și proprietăți utile pentru sănătate

Arpacaș fiert. Compoziția acestuia și proprietăți utile pentru sănătate

07 sept. 2022, 12:30,
BZI.ro, în Sanatate

Arpacaș fier este de fapt un bob de cereale saturat cu minerale utile, vitamine, proteine ​​si fibre vegetale. Toate aceste elemente au un efect pozitiv asupra sănătății umane. Arpacașul este adesea inclus în dieta sportivilor. Ajută la refacerea țesutului muscular și contribuie la eliminarea excesului de greutate. În plus, cerealele sunt folosite în scopuri cosmetice. Acestea au un efect pozitiv asupra stării pielii feței, părului și unghiilor.

Compoziția chimică a boabelor este saturată cu vitamine, fibre, micro și macroelemente, compuși vegetali utili pentru organism. Conținutul caloric al arpacașului la 100 g este de 281,6 kcal. Valoarea nutritivă a produsului la 100 g este de proteine în cantitate de 12,6 g, grăsimi în valoare de 2,4 g, carbohidrați 57,5 ​​g, apă 15 g și colesterol 0 g. De asemenea, cerealele conțin și fibre alimentare 14,6 g alături de cenușă în valoare de 2,3 g. Numărul principal de calorii apare datorită ratei ridicate de carbohidrați, cu toate acestea, consumul de arpacaș nu se va reflecta în creșterea în greutate, cu excepția cazului în care, desigur, ați stabilit un obiectiv în mod specific, iar cu o doză echilibrată, dimpotrivă, te va ajuta sa slăbești.

arpacas fiert intr-un bol pe un prosop

Disconfortul cauzat de o boală precum artrita este redus dacă consumi orz fiert

Arpacaș fiert. Beneficiile orzului pentru sistemul imunitar

Proprietățile benefice ale arpacașului fiert pentru sănătatea umană se manifestă nu doar într-o îmbunătățire generală a stării de bine, ci și în contribuția la slăbit. Cerealele vindecă organismul, care este aproape imediat afișat pe activitatea organelor interne, și anume îmbunătățește activitatea tractului digestiv.

Datorită conținutului bogat de fibre din compoziția produsului, microflora intestinală este normalizată. Consumul regulat de cereale va ajuta la curățarea pereților intestinelor și la ameliorarea greutății stomacului. Mai mult, arpacașul elimină riscul de constipație sau hemoroizi. După stabilirea activității tractului digestiv, sănătatea generală și performanța se îmbunătățesc.

arpacas fiert intr-o farfurie pe o masa

Cereala reduce senzația de foame

Cereala reduce senzația de foame. Datorită compoziției chimice bogate a orzului, în special a prezenței fibrelor alimentare în acesta, o senzație de sațietate se menține în stomac pentru mai mult timp. Aceasta, la rândul său, duce la o reducere a numărului de mese și, în consecință, la pierderea în greutate. În timp ce mănânci orz, te saturi mai repede, iar fibrele solubile ajută la reducerea cantității de grăsime din abdomenul inferior.

Cerealele care te scapă de disconfortul provocat de artrită. Acestea reduc riscul de a dezvolta tumori

Disconfortul cauzat de o boală precum artrita este redus dacă consumi orz fiert. Acest lucru se datorează cuprului conținut de orz, care afectează radicalii liberi, neutralizându-i și accelerând procesul de regenerare celulară.

În plus, cuprul are un efect pozitiv asupra producției de colagen, care afectează direct sinteza oaselor. Consumul regulat de cereale va ajuta la eliminarea oaselor fragile excesive și la reducerea probabilității de a dezvolta osteoporoză.

arpacas fiert intr-o farfurie pe o masa

Datorită conținutului bogat de fibre din compoziția produsului, microflora intestinală este normalizată

Arpacașul reduce riscul de tumori. Orzul conține un grup de compuși fenolici care împiedică dezvoltarea oncologiei. Utilizarea sistematică a cerealelor este prevenirea cancerului de sân, colon și prostată. Este util să bei un decoct de cereale de orz și să nu te limitezi doar la un terci.

Sistemul imunitar este întărit datorită conținutului bogat de vitamine și minerale din arpacaș fiert. Consumul regulat de terci de cereale reduce probabilitatea de a dezvolta răceli sau gripă. Iar datorită prezenței fierului, dezvoltarea anemiei este împiedicată. De asemenea, orzul fiert reduce riscul de a dezvolta diabet datorită conținutului ridicat de magneziu din cereale. Astfel, datorită acestui element, nivelul zahărului din sânge este redus.

arpacas fiert intr-o farfurie pe o masa

Proprietățile benefice ale arpacașului fiert pentru sănătatea umană se manifestă nu doar într-o îmbunătățire generală a stării de bine, ci și în contribuția la slăbit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *