Prima pagină » Stiri si curiozitati » Aronia, planta cu fructe minune. Ce beneficii au fructele dulci-acrișoare

Aronia, planta cu fructe minune. Ce beneficii au fructele dulci-acrișoare

25 sept. 2023, 14:14,
în Stiri si curiozitati

Multe persoane vor să afle ce este aronia, planta cu fructe minune. Fructele de aronia se pot consuma proaspete sau pot fi folosite pentru a prepara un suc aromat sau o dulceață gustoasă. Iată ce beneficii au fructele dulci-acrișoare.

Aronia, planta cu fructe minune

Aronia este un arbust care face fructe asemănătoare cu afinele și au un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Fructele sunt de culoare mov închis spre negru și sunt amărui-acrișoare, dar au și un pic de dulceață.

Fructele de aronia sunt recomandate de către medici pentru consum pentru că au un efect antioxidant și previn bolile de inimă, dar și cancerul. De asemenea, fructele acrișoare reduc bacteriile din organism și stimulează creșterea sistemului imunitar. Cardiologii recomandă multor persoane să consume aceste fructe sănătoase pentru că îmbunătățesc sănătatea inimii și previne diabetul.

Fructele de aronia se consumă proaspete, recoltate la maturitate, și se depozitează la loc uscat și răcoros. Aceste fructe miraculoase se consumă ca gustare, între mese. Cu aronia putem pregăti sucuri și piureuri sănătoase. La fel de bine aceste fructe pot fi folosițe și la prepararea unor prăjituri gustoase și aromate. De exemplu, o tartă cu aluat fraged și cu umplutură cu fructe de aronia îi va cuceri pe toți cei de la masă. Și niște papanași de casă pot fi decorați cu câteva fructe aromate și gustoase.

Ce delicii poți pregăti cu fructe de aronia

Fructele de aronia pot fi folosite la preparatea unor deserturi pufoase și aromate. Fructele dulci-acrițoare merg de minune la brioșe, plăcinte, prăjituri și papanași. La fel de bine putem face și dulceață de aronia, ideală de pus la deserturi. Fructele de aronia pot fi folosite și la prepararea unui ceai aromat. Acestea sunt recomandate pentru consum și celor care vor să slăbească. Fructele conțin puține calorii, însă sunt bogate în nutrienți și fibre.

Fructele sunt excelente și pentru curele de detoxifiere, reușind să elimine foarte ușor toxinele și reduce pofta de dulce, reglând nivelul de zahăr din sânge. Fructele de aronia conțin o cantitate mare de caroten, care previne distrugerea celulelor și protejează ochii împotriva formării cataractei sau a altor boli ce afectează vederea. Un adevărat remediu naturist este sucul de aronia. Pentru acesta vom avea nevoie de 3 kg de aronia, 1 kg de zahăr, frunze de cireș și acid citric după gust.

Se spală fructele de aronia și se lasă la scurs. Se pun la congelator câteva zile apoi se pun fructele înghețate în storcătorul de fructe împreună cu apă rece și câteva linguri de zahăr. Se pune sucul obținut înte-un vas, se adaugă câteva crenguțe de cireș și acidul citric apoi se fierbe siropul la foc mic. Când este gata, se lasă siropul la răcit și se toarnă ân sticle sterilizate. Acestea se vor depozita la rece pentru a-și păstra savoarea și proprietățile mai mult timp.

Fructele de aronia au nuneroase beneficii pentru organism și previn apariția multor boli digestive. Fructele se consumă proaspete cât mai des posibil sau pot fi folosite pentru a pregăti niște siropuri, dulcețuri și tincturi cu efecte miraculoase.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`