Prima pagină » Titlurile zilei » Aroneanu și Holboca rămân fără transport în comun! Benoni Moruzi: „Poate cădea și un meteorit!”; Neculai Pamfil: „Sigur găsim o soluție”

Aroneanu și Holboca rămân fără transport în comun! Benoni Moruzi: „Poate cădea și un meteorit!”; Neculai Pamfil: „Sigur găsim o soluție”

14 mai 2022, 02:08, 6 ,
Andreea Andrei în Titlurile zilei

S-a anunțat că, începând cu luna iulie 2022, transportatorul Aprilie S.R.L. nu va mai putea asigura serviciul de transport în comunele Aroneanu și Holboca, acestea urmând să rămână fără transport în comun până la 1 ianuarie 2023, când va începe colaborarea cu CTP. Consiliul Județean trebuie să găsească o soluție

După ce au fost mai multe plângeri cu privire la condițiile de transport pe care le oferă compania Aprilie S.R.L. în comunele Aroneanu și Holboca, patronul a decis, din motive economice, să închidă activitatea începând cu luna iulie. În acest caz, dacă administrația locală și Consiliul Județean nu găsesc o soluție provizorie, Aroneanu și Holboca rămân fără transport în comun până la 1 ianuarie 2023, când se vor introduce cursele asigurate de Compania de Transport Public Iași.

primaria din Aroneanu

Primarul de la Aroneanu așteaptă o soluție din partea Consiliului Județean

Holboca și Aroneanu rămân fără transport în comun?

primaria Holboca imagine ansamblu

Primarul din Holboca speră că se va putea începe colaborarea cu CTP în avans

Pentru moment, nu s-a luat nicio hotărâre cu privire la o soluție temporară sau permanentă. Primarul din Holboca ar dori să fie posibilă colaborarea cu CTP în avans, dar așteaptă deciziile Consiliului Județean. Primarul din Aroneanu așteaptă de asemenea decizia Consiliului Județean și nu dorește să comunice o variantă personală.

„Vedem procedura Consiliului Județean, după care vedem ce putem face noi. Am dori să vină CTP-ul, dar nu știm legal dacă se poate, legislația e stufoasă. O să se ia o măsură împreună cu Consiliul Județean, Primăria Iași, Compania de Transport Public și noi, primăriile de la Holboca, respectiv Aroneanu. La începutul săptămânii viitoare, vom discuta pentru partea de legalitate. Sunt sigur că se va găsi din partea Consiliului Județean un transportator care să asigure transportul în comun, timp de 6 luni, până la 1 ianuarie 2023, când vom începe colaborarea cu CTP. Se va rezolva, nu rămân cetățenii fără transport. Într-o lună și două săptămâni, sigur se găsește o soluție!”, declară primarul comunei Holboca, Neculai Pamfil.

 autobuzul 36 CTP Iasi

CTP se va conforma deciziei luate de Consiliul Județean Iași

Trebuie luată o decizie în scurt timp

 drum cu o groapă mare

Una dintre cerințele ferme impuse de CTP este ca drumurile pe care compania trebuie să asigure trasee să fie decente

Primarul din Aroneanu este ceva mai retras din punctul de vedere al doleanțelor în legătură cu Compania de Transport Public Iași.

„Din partea S.C. Aprilie S.R.L. este o decizie economică, financiară, este o afacere. Există posibilitatea să cadă și un meteorit! Mâine, poate să nu mai fie nimeni pe aici. Ne străduim să nu existe posibilități de astea (n.r. – referire la posibilitatea ca Aroneanu să rămână fără transport public), el și mâine poate să spună ca nu mai are motorină. Consiliul Județean poate răspunde de acest aspect, au competențe să găsească soluții. Nu trebuie să căutăm catastrofe”, a declarat Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu.

Compania de Transport Public așteaptă de asemenea o decizie luată în cadrul Consiliului Județean și, în cazul în care va fi nevoie, își arată disponibilitatea de a ajunge la un consens, dacă acesta este posibil.

„În funcție de decizia municipalității, Compania de Transport Public Iași se adaptează așa cum îi este solicitat”, declară Andreea Luca, purtător de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași.

Patronul companiei Aprilie S.R.L. a anunțat din timp pericolul acestei decizii, în momentul în care mai multe persoane s-au plâns de condițiile oferite de transportul în comun din cele două comune ieșene.

„Eu nu știu dacă ajung 1 ianuarie 2023, voi da faliment înainte, datorită prețurilor, mai ales la motorină. Mie primăriile nu îmi dau niciun leu subvenție”, declară Romeo Cobzaru, la data de 4 mai 2022.

Pentru moment, se caută o soluție pentru ca localnicii din Holboca și Aroneanu să nu rămână fără transport în comun.

Comentarii
  • Romica ai dat de greu ?? Dar regatul care ți l ai ridicat pe banii localnicilor Holboca și Aroneanu nu spui ..?? Ai fentat Fiscul cu contracte la salariați cu 4 ore ..in cartea de munca ani de zile .

  • Eu sunt dintr-o comuna unde nu avem transport in comun de 3 ani si n-am murit. Si fac zilnic naveta la ocazie/pirati cu 12 lei 12 km . Ma costa 24 de lei dus-intors zilnic. Iar la autobuz ar fi la jumate. Si nici faliment nu am dat. Si nu doare pe nimeni. Doar in cwr pe primar. Si avem asfalt nou in toata comuna. Asa ca…nu va mai plangeti.

  • Autobuzul 42 o dată la 40 de minute

    Ei abia acoperă Iașul, autobuzul 42 de exemplu vine o dată la 40 de minute și s-au găsit acum să se extindă pe Holboca și Aroneanu, ei fiind deja praf pe oraș.
    O marmeladă românească, cum doar noi știm să facem.

  • Gicutza, fa autostopul liniștită în continuare daca îți place atât de tare și lasă oamenii carora le pasă de siguranța vieții lor sa trăiască liniștiți in continuare..nici măcar nu e legal autostopul dar ok.

  • Buni primari si-au ales cetatenii din cele doua comune.
    Asa cetateni, asa primari.

  • Bine că avem a8 in lucru și se pregătește ai, plus un port pe prut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024