Prima pagină » Actualitate » Aroganța șefului Cancelariei primului ministru: „Nu avem nevoie de voturile PSD!“
Aroganța șefului Cancelariei primului ministru: „Nu avem nevoie de voturile PSD!“

Aroganța șefului Cancelariei primului ministru: „Nu avem nevoie de voturile PSD!“

18 aug. 2020, 11:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a avut o ieșire arogantă la prezentarea bilanțului Guvernului condus de Ludovic Orban. Ionel Dancă a spus înainte de a fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură depusă de PSD în Parlament că n uare nevoie de voturile social-democraților.

„PNL guvernează de 9 luni în slujba românilor și am reușit să facem ceea ce trebuie pentru români într-o perioadă extrem de dificilă pe plan mondial în timp ce scopul PSD a fost tot timpul să provoace haos în România și să ajungă la putere cu orice preț“, a spus Ionel Dancă.

Șeful Cancelariei primului ministru crede că nu există niciun motiv serios pentru a da jos guvernul, acesta susținând că în plină criză sanitară și economic, România nu ar avea nevoie de o asemenea decizie politică.

„Este vorba doar de disperarea PSD că nu vor mai câștiga niciodată încrederea românilor pe care i-au mințit și sărăcit ori de câte ori au fost la guvernare. PSD este atât de disperat încât vrea să lase oamenii să moară de Coronavirus și economia să se prăbușească pentru a da vina pe PNL“, a adăugat Ionel Dancă.

Aroganța șefului Cancelariei primului ministru: Am reparat tot ceea ce a stricat PSD!

Ionel Dancă a continuat sfidător la adresa PSD spunând că liberalii au reușit în doar trei luni de guvernare să repare tot ce au stricat social-democrații în trei ani.

„Încă din primele trei luni de guvernare, am reparat tot ceea ce a stricat PSD în trei ani de regim Dragnea-Dăncilă: abrogarea recursului compensatoriu, anularea prevederilor OUG114, salvarea Pilonului 2 de pensii private, desființarea Fondului suveran PSD de jaf național, suspendarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, desecretizarea dosarului 10 august, apărarea independenței Justiției etc.

Apoi, în următoarele 6 luni, în plină criză provocată de pandemia Covid-19, am salvat viețile românilor și am ajutat economia să treacă peste criză prin măsuri de sprijin pentru companii și angajați, am salvat locurile de muncă și puterea de cumpărare a românilor prin plata indemnizației de șomaj tehnic pentru 1,4 milioane de salariați și liber profesioniști“, a precizat Ionel Dancă.

Marcel Ciolacu a prezentat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD şi şeful Camerei Deputaţilor, a prezentat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Textul moţiunii de cenzură nu a fost făcut public în intregalitate ci doar câteva pasaje din el au fost date publicării. Conform în textul moţiunii de cenzură, reprezentanţii Guvernului şi-au pierdut din credibilitate.

În textul de moţiune se arată faptul că, conform PSD, Guvernul PNL şi-a pierdut din credibilitate pentru că au gestionat în mod deficitar pandemia de coronavirus. În altă ordine de idei, moţiunea arată faptul că deşi Guvernul a avut ieşiri publice prin care atrăgea atenţia asupra faptului că virusul este unul grav, tocmai Guvernul nu respecta măsurile impuse:

„Chermezele PNL în vremea pandemiei. Reprezentanții Guvernului și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia. Au spus pe gură că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare în clădirea guvernului sau dând petreceri în restaurante cu zeci de invitați și interlopi. Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetățenilor”, se arată în moțiunea de cenzură a PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *