Prima pagină » Titlurile zilei » Aroganță dusă la extrem sau fiță de prost gust? Cătălin Leahu, patronul clubului Fratelli din Iași, a refuzat să plătească un tort de doar 127 lei! Disperat din cauza datoriilor, cofetarul l-a dat în judecată!
Aroganță dusă la extrem sau fiță de prost gust? Cătălin Leahu, patronul clubului Fratelli din Iași, a refuzat să plătească un tort de doar 127 lei! Disperat din cauza datoriilor, cofetarul l-a dat în judecată!

Aroganță dusă la extrem sau fiță de prost gust? Cătălin Leahu, patronul clubului Fratelli din Iași, a refuzat să plătească un tort de doar 127 lei! Disperat din cauza datoriilor, cofetarul l-a dat în judecată!

15 mai 2020, 04:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Cătălin Leahu, patronul clubului Fratelli din Iași, a ajuns în centrul unui scandal de-a dreptul inedit – este acuzat că a refuzat să achite contravaloarea unui tort care ar fi fost livrat în clubul Fratelli din Iași. Valoarea tortului nu este nici pe de departe vreo mare avere: doar 127 lei. Pentru acești bani s-a ajuns al un proces de toată rușinea.

Situație cât se poate de jenantă pentru Cătălin Leahu, administratorul societății care se ocupă de bunul mers al clubului Fratelli din Iași. A refuzat să plătească un tort care a fost livrat la sediul clubului. Povestea a luat prin surprindere pe toată lumea pentru că valoarea acelui tort este una foarte mică: 127 lei. Având în vedere acest refuz de plată al minunatei prăjituri, s-a ajuns la un proces de toată rușinea. A fost extrem de bizar pentru judecători să-și ocupe timpul cu judecarea unui asemenea caz, având în vedere valoarea solicitată și faptul că există cu siguranță oameni care au nevoie cu adevărat de intervenția judecătorilor.

Au făcut comandă la un tort, dar nu l-au mai plătit

Povestea acestui tort este una destul de veche, însă abia în 2019 a ajuns pe masa judecătorilor acest proces. Mai exact, reprezentanții firmei SC Hideaki SRL, firmă controlată de Cătălin Leahu, patronul clubului Fratelli, au făcut o solicitare pentru un tort la o cofetărie din Centrul Iașului, situată pe strada Petru Movilă, nr. 59 din Iași. Solicitarea a fost făcută tocmai la începutul lunii ianuarie 2016, însă în momentul în care a fost adus tortul acolo, nu a fost plătit. Persoanei care a făcut livrarea i s-a spus că va fi achitat ulterior. Evident, pentru o bună colaborare cu un club atât de renumit, cofetarii au acceptat ca plata să fie realizată mai târziu. Numai că, după ce tortul a fost livrat, n-a mai vrut nimeni să facă plata acestuia.

Cătălin Leahu nu vrea să plătească decât dacă vede semnătura pe factură

Deși făcea torturi foarte bune, afacerea firmei Romnia Invest SRL nu a mers foarte bine. Este vorba despre o societate înființată în anul 2013, care avea ca obiect de activitate fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie. Încă din primii ani de activitate a început să acumuleze datorii, iar în ultimele bilanțuri a apărut o gaură de peste un milion de lei. În acest context, firma a intrat în faliment, iar lichidatorul judiciar a încercat să recupereze datoriile pe care le avea de recuperat la rândul ei această firmă de la alte persoane. Astfel, a fost găsită și factura nr. 483/08.01.2016, emisă pe numele societății administrate de Cătălin Leahu. Pentru că nu a fost plătită nici către lichidatorul judiciar, a fost deschis un proces la Judecătoria Iași.

„Solicităm obligarea pârâtei SC Hideaki SRL la plata sumei de 127,53 lei, reprezentând mărfuri livrate și neachitate”, au susținut reprezentații cofetarilor în acest proces.

Pe de altă parte, Cătălin Leahu a dat un răspuns cât se poate de surprinzător: nu vrea să plătească decât după ce vede factura.

„Sunt de acord să achit contravaloarea facturii fiscale 83/08.01.2016 în cuantum de 127,53 lei, dacă se depune la dosar factura semnată și ștampilată de societate”, a spus Cătălin Leahu în calitate de reprezentat al SC Hideaki SRL.

A pierdut procesul la Judecătoria Iași

În acest context, cofetarii au depus factura semnată și ștampilată, iar clubul Fratelli a fost obligat de judecători să achite acel tort.

„Observând înscrisurile depuse la dosar în raport de prevederile codului de procedură civilă în această materie și de cele ale art. 1270 Cod civil, având în vedere faptul că societatea pârâtă nu a contestat existența și întinderea creanței, mai mult chiar, arătând că este de acord cu achitarea sumei solicitate, instanța privește ca întemeiată cererea de față, creanța reclamată prezentând caracter cert, lichid și exigibil, îndeplinindu-se data scadentă pentru plata sumei de bani înscrisă pe factura fiscală depusă la dosar”, au explicat magistrații de la Judecătoria Iași.

După ce a câștigat acest proces, în urmă cu puțin timp, societatea care administra cofetăria a fost radiată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`