Prima pagină » International » Arnold Schwarzenegger, replici dure la adresa celor care sfidează măsurile de protecţie: „La naiba cu libertatea ta”

Arnold Schwarzenegger, replici dure la adresa celor care sfidează măsurile de protecţie: „La naiba cu libertatea ta”

13 aug. 2021, 10:17,
Bianca Rebegea, în International

Arnold Schwarzenegger a lansat o serie de replici dure la adresa celor care sfidează măsurile de protecţie. Fostul guvernator al Californiei este extrem de supărat.

În timpul unui dialog cu Bianna Golodryga de la CNN și locotenent-colonelul de armată în retragere Alexander Vindman, Arnold Schwarzenegger a răbufnit. I-a criticat dur pe cei care nu vor să poarte masca de protecție, pe motiv că li se încalcă drepturile. De asemenea, actorul a precizat că este necesar ca oamenii să se vaccineze și să respecte recomandările autorităților, pentru a trece cu bine peste pandemia de coronavirus.

Arnold Schwarzenegger: „Da, ai libertatea de a nu purta mască. Dar știi ceva? Ești un ticălos dacă n-o porți!”

Fostul guvernator al Californiei sfătuiește oamenii să se vaccineze, să poarte măști de protecție, să păstreze distanța socială și să se spele pe mâini tot timpul.

“Avem de-a face cu un virus care ucide oamenii. Putem preveni îmbolnăvirea dacă ne vaccinăm, dacă purtăm măști, dacă păstrăm distanța socială, dacă ne spălăm pe mâini tot timpul și nu gândindu-ne că asta ne afectează libertatea. Nu, la naiba cu libertatea ta, în acest caz!”, a afirmat Arnold Schwarzenegger, într-un dialog cu Bianna Golodryga de la CNN și locotenent-colonelul de armată în retragere Alexander Vindman.

Schwarzenegger spune că odată cu libertatea vin obligații și responsabilități. Atunci când drepturile unora, îi afectează pe ceilalți, „atunci totul devine grav”, adaugă el.

“Odată cu libertatea vin obligații și responsabilități. Nu poți spune doar ‘Am dreptul la X, Y și Z’. Când drepturile tale îi afectează pe cei din jur, atunci totul devine grav.”, a mai spus fostul guvernator al Californiei.

„Da, ai libertatea de a nu purta mască. Dar știi ceva? Ești un ticălos dacă n-o porți!”, le-a transmis Arnold Schwarzenegger celor care nu vor să poarte măști de protecție.

Actorul este de părere că cel mai bine este ca toată lumea să fie vaccinată și să poarte mască.

“Nu vreau să învinovățesc pe nimeni aici, vreau doar să le spun tuturor că trebuie să lucrăm împreună. Să încetăm lupta dintre noi, pentru că avem de-a face cu un virus periculos. Cel mai bine acum este să fii vaccinat și să porți mască”, a încheiat Schwarzenegger.

Beatrice Mahler despre importanța vaccinului și a măștii de protecție

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, precizează că educația este un factor important în protejarea împotriva COVID-19 și subliniază că vaccinarea îi poate feri de moarte pe cei imunizați.

„Știm foarte bine că vaccinul protejează de o formă severă de boală. Chiar dacă ne infectăm, șansele să ajungem în spital vaccinați sunt extrem de mici. Din păcate, nu reușim să convingem în România suficientă populație să înțeleagă că doza de anticorpi pe care o formează organismul atunci când este vaccinat îi protejează de o formă extrem de dură de boală, care ar putea să îi coste viața”, a declarat Beatrice Mahler pentru B1 TV.

Purtarea măștii este importantă chiar și după vaccinare, afirmă Beatrice Mahler.

„E procentul de persoane care s-au vaccinat, pe de o parte, care face diferența, dar face diferența și educația, și respectarea regulilor pentru că știm că, pe lângă vaccin, este foarte important ca masca să fie purtată pentru că avem de-a face cu un virus care este extrem de mobil, își schimbă structura și, o dată cu schimbarea structurii, își schimbă și agresivitatea, și mecanismul prin care el reușește să păcălească anticorpii pe care îi avem formați, și atunci nu ajunge doar vaccinul, dar este primordial, trebuie să ținem cont că celelalte măsuri, mai ales atunci când vorbim de transmitere comunitară, trebuie strict respectate”, a adăugat Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *