Prima pagină » Sanatate » Arnica – Ce beneficii ne poate aduce această plantă medicinală

Arnica – Ce beneficii ne poate aduce această plantă medicinală

22 mart. 2022, 12:56, 1 ,
în Sanatate

Arnica este o plantă medicinală care ne poate aduce diferite beneficii atunci când vorbim de sănătatea organismului nostru. Ce remedii naturiste putem prepara cu ajutorul său și la ce ne folosesc acestea?

Despre Arnica, planta medicinală

Arnica este o plantă medicinală, perenă care ne poate aduce multe beneficii. Aceasta își are originile în Europa și este răspândită cel mai mult în regiunile de munte. Totuși, aceasta mai este întâlnită și în unele regiuni din America de Nord.

Această plantă face parte din familia Asteraceae, fiind rudă cu îndrăgita floarea-soarelui.

Floarea Arnica crește la înălțimi foarte mari, pe munți, la aproximativ 1000 de metri. Aceasta se poate dezvolta foarte mult, ajungând să aibă o înălțime de 60 de metri. Planta este rezistentă, cu flori galbene spre portocaliu, iar tulpina sa este acoperită de puf.

Arnia este folosită din timpuri foarte vechi, ca remediu naturist. Aceasta are mai multe utilizări decât ne-am putea imagina. Totuși, pentru a fi utilizată ca remediu, aceasta trebuie prelucrată, în niciun caz utilizată în forma sa obișnuită.

Arnica – Beneficii pentru organismul uman

Există foarte multe utilizări ale plantei Arnica. De-a lungul timpului, oamenii consumau diferite remedii pe bază de arnica pentru a ameliora simptome precum dureri, usturimi din cauza unor răni, umflăturilor sau alte probleme apărute în urma unor boli mai grave. Aceasta se folosește chiar și împotriva sângerărilor.

Această plantă poate funcționa ca un analgezic datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Așadar, atunci când avem dureri de orice tip, putem să ne bazăm pe aceasta. Totuși, planta nu trebuie aplicată direct pe piele, pentru că are anumite substanțe toxice care vor dăuna organismului. Adesea, pentru răni sau aplicarea pe piele din diverse motive, se folosește infuzia de Arnia, stropită ca un spray.

Așadar, Arnia este foarte cunoscută pentru efectele sale calmante, de ameliorare a inflamațiilor și durerilor. Atunci când este vorba de anumite leziuni sau dureri de spate după cărarea unor greutăți, se folosește gelul de Arnia. Mulți susțin că acesta poate face minuni. Poate fi folosită fără grijă și de persoanele care frecventează sala de forță pentru că acționeaă foarte bine și în cazul febrei musculare.

Aceasta poate face și vânătăile să dispară. Datorită acestor proprietăți, este adesea utilizată în cazul persoanelor care au trecut prin diferite intervenții chirurgicale.

Atunci când este vorba de zgârieturi, aceasta va accelera producerea celulelor albe, astfel vindecându-ne mult mai repede.

Beneficii pentru frumusețe

Această plantă poate fi folosită chiar și pentru ten sau pentru păr. Aceasta are anumite proprietăți antimicrobiene, așadar, poate curăța foarte bine pielea, în special tenul. Pentru persoanele care suferă de acnee, este recomandat să folosească produse pe bază de Arnia, special concepute pentru piele sau mai exact, pentru ten. Se pricepe foarte bine și la tratarea psoriazisului, sau a altor afecțiuni ale pielii.

Pentru un păr cât mai sănătos, putem să ne folosim de Arnia. Tot ce avem de făcut este să adăugăm niște extrac din această plantă în șamponul sau în produsele de păr pe care le folosim regulat.

Așadar, arnica are multe beneficii pentru sănătatea noastră, însă nu trebuie consumată în forma sa obișnuită, ci trebuie prelucrată, diluată.

Comentarii
  • michaelasanda

    „Floarea Arnica crește la înălțimi foarte mari, pe munți, la aproximativ 1000 de metri. Aceasta se poate dezvolta foarte mult, ajungând să aibă o înălțime de 60 de metri.” ???!!!
    Chiar așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *