Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata ucraineană recrutează civili de peste 60 de ani
Armata ucraineană recrutează civili de peste 60 de ani

Armata ucraineană recrutează civili de peste 60 de ani

25 feb. 2022, 13:16,
în Razboi în Ucraina

Oficialii din țară au transmis că au luat decizia de a recruta și civili de peste 60 de ani. Armata ucraineană recrutează civili de peste 60 de ani în speranța că vor face față invaziei rusești din țară. Comandantul trupelor a spus că au fost eliminate restricțiile de vârstă. Asta în condiţiile în care armata rusă a intrat deja în Kiev, iar mai multe tancuri au fost văzute pe străzile din Capitala Ucrainei.

ONU arată faptul că în aceste condiții sunt sute de civili care au fost omorâți sau răniți în conflict. Oficialii estimează aproximativ 25 de persoane ucise și aproximativ 102 persoane rănite. Congresul SUA este de așteptat să adopte o rezoluție prin care să elimine Rusia din Consiliul de Securitate ONU

Armata ucraineană recrutează persoane de peste 60 de ani

Practic, după anunțul că armata ucraineană recrutează persoane de peste 60 de ani, nu mai există limită de vârstă în unitățile de forță din țară. Comandantul trupelor a menţionat faptul că Forța de Apărare a Ucrainei dorește rectrutarea tuturor civililor nemaiţinând cont de vârstă, în condițiile în care armata rusă a intrat în Kiev.

Unii analişti politici şi militari au transmis faptul că actualul condamnat ar fi putut transmite şi un mesaj subtil prin care ”fără restricții de vârstă” înseamnă și recruți minori. Cu toate acestea, o nouă declarație a ministrului Apărării Alexey Reznikovpare să clarifice că slăbirea restricțiilor de vârstă se referă la persoanele de peste 60 de ani. Nu a făcut nicio mențiune despre minori.

„Am decis, de comun acord cu Comandantul Trupelor Forțelor Armate ale Ucrainei… să-i implic în Trupele Patrioților [pe cei] în vârstă de peste 60 de ani, care sunt pregătiți moral și fizic să reziste și să învingă inamicul, „, a scris domnul Reznikov.

Kievul se pregătește pentru atac decisiv

Kievul se pregătește în aceste momente de un atac decisiv din partea armatei ruse. Locuitorii orașului sunt panicați și încearcă în continuare să plece din zona războiului. Ministerul Apărării din Ucraina le-a transmis cetățenilor să rămână calmi dar să folosească orice mijloace posibile pentru a-i împiedica pe ruși să ocupe Capitala.

Pe de altă parte, chiar dacă Vladimir Putin a anunțat că forțele armate nu doresc să intre în conflict cu civilii, biroul ONU pentru drepturile omului spune că are rapoarte că au existat cel puțin 127 de victime civile în Ucraina, cu 25 de persoane ucise și 102 rănite, din cauza „bombajelor și atacurilor aeriene”. Asta în condiţiile în care deja au fost raportate mai multe prăbușiri în țară. De exemplu un avion rusesc a căzut peste un bloc din Kiev.

Peste ocean, în SUA, se pregătesc și alte sancțiuni drastice. Congresul SUA are o rezoluție care, dacă va trece de vot (există un consens între republicani și democrați deci sunt șanse mari să treacă), va propune eliminarea Rusiei din Consiliul de Securitate a ONU.

Faptul că armata ucraineană recrutează persoanele de peste 60 de ani pare să fie un semnal de disperare mai ales că Volodomir Zelenschi a anunțat că țara a fost lăsată singură să facă față războiului. Sancțiunile impuse de restul lumii par să nu îi sperie pe oficialii de la Moscova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`