Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata ucraineană a recuperat un oraș care fusese cucerit de ruși. Localitatea fusese devastată de bombardamente

Armata ucraineană a recuperat un oraș care fusese cucerit de ruși. Localitatea fusese devastată de bombardamente

22 mart. 2022, 10:59,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Marți, în cea de-a 27-a zi a invaziei, armata ucraineană a anunțat că a recuperat un oraș aflat la vest de Kiev, care fusese cucerit de ruși. Anterior, orașul Makariv, aflat la 48 km de capitala Ucrainei, fusese devastat de atacurile ruse. În cursul luptelor duse aici, mai mulți civili au fost uciși de soldații ruși.

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 27-a zi, iar rușii par să întâmpine din ce în ce mai multe greutăți. În cele mai multe cazuri, armata rusă fie bate pasul pe loc ori chiar bate în retragere, suferind pierderi uriașe. Și confruntându-se cu o asemenea situație, strategia forțelor armate ruse se concentrează pe bombardarea infrastructurii civile, ceea ce duce la pierderi uriașe de vieți omenești. Nu în ultimul rând, președintele Biden consideră că Rusia va face uz de arme biologice şi chimice.

Armata ucraineană a recuperat un oraș cucerit de ruși

Marți, 22 martie, armata ucraineană a anunţat că a preluat controlul asupra oraşului Makariv, care anterior fusese cucerit de ruși. Forţele armate ucrainene a anunţat, într-un mesaj postat pe Facebook, că au preluat controlul asupra Makariv, un oraş situat la 48 de kilometri vest de Kiev, relatează AFP.

Steagul statului ucrainean a fost ridicat în oraşul Makariv, în timp ce ruşii se retrăgeau”, anunţă armata ucraineană.

Până să fie ocupat de forțele armate ruse, oraşul Makariv fusese devastat de atacuri și bombardamente, care au făcut numeroase victime. Un atac curs cu mortier s-a soldat, la 19 martie, cu şapte morţi şi cinci răniţi, potrivit poliţiei locale, iar bombardarea unei brutări industriale, la 7 martie, s-a soldat cu şapte morţi.

Rușii rămân fără muniție și mâncare

Într-un raport dat publicităţii marţi dimineaţa, armata ucraineană a susţinut că forţele ruse mai au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile, informează The Guardian. De asemenea, oficialii ucraineni au precizat că situaţia este asemănătoare şi în privința combustibilului.

Conform informaţiilor pe care le avem, forţele ruse de ocupaţie care acţionează în Ucraina au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile”, se arată în raport.

Experții care urmăresc îndeaproape Moscova și pe Putin spun că există din ce în ce mai multe semne de disperare în campania militară a Rusiei și în tacticile de asediu.

Biden consideră că Rusia va face uz de arme chimice

Acuzaţiile Rusiei potrivit cărora Kievul are arme biologice şi chimice sunt false şi arată că preşedintele rus Vladimir Putin are în vedere folosirea acestor arme de către el însuşi în războiul împotriva Ucrainei, a afirmat preşedintele american Joe Biden, potrivit The Guardian.

„Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat. Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a spus Joe Biden.

Aceste afirmaţii vin în contextul în care, anterior, oficiali de la Washington şi din ţările aliate au acuzat Rusia că susţine fără dovezi că Ucraina are un program de arme biologice, acesta fiind doar un posibil preambul al unei posibile lansări a propriilor atacuri biologice sau chimice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *