Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata ucraineană a oprit înaintarea ruşilor către Kiev. Oleksandr Sirski, comandantul şef al armatei terestre, a făcut anunțul

Armata ucraineană a oprit înaintarea ruşilor către Kiev. Oleksandr Sirski, comandantul şef al armatei terestre, a făcut anunțul

28 feb. 2022, 11:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Armata ucraineană a oprit înaintarea ruşilor către Kiev, este anunţul făcut luni, 28 februarie, de către Conducerea Forţelor Armate ale Ucrainei.

Statul Major a precizat că în a cincea zi de invazie rusă în Ucraina, toate deplasările trupelor ruse sunt controlate. Totodată, comandantul şef Oleksandr Sirski a menționat faptul că „duşmanul a înregistrat pierderi considerabile”.

colaj razboi Ucraina, tancuri, bombardamente, cladiri dupa explozii

Oleksi Arestovici, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, a spus că armata rusă a încercat să avanseze spre centrul oraşului Harkov, din estul Ucrainei

Armata ucraineană a oprit înaintarea ruşilor către Capitală

Un anunţ făcut în această dimineaţă de către conducerea Forţelor Armate ale Ucrainei, informează asupra faptului că armata ucraineană a oprit înaintarea ruşilor spre Kiev. Oleksandr Sirski, comandantul şef al armatei terestre, a făcut primele declaraţii cu privire la intenţiile ruşilor de a lua cu asalt zona din jurul capitalei ucrainene.

„Au dat greş toate tentativele trupelor de ocupaţie ruse în a-şi îndeplini obiectivele”, a spus comandantul şef al armatei terestre.

Comandantul şef Sirski a insistat asupra faptului că „duşmanul a înregistrat pierderi considerabile”.

„Trupele ruse sunt demoralizate şi epuizate. Am demonstrat că ştim să ne apărăm casa de oaspeţi pe care nu i-am invitat”, a menţionat acesta.

Așadar, potrivit declarațiilor armatei terestre, toate deplasările trupelor ruse sunt controlate. Totodată, Statul Major a precizat că în a cincea zi de invazie rusă în Ucraina, armata ucraineană „a încetinit ritmul ofensivei” ruse.

„Ocupanţii ruşi au încetinit ritmul ofensivei, însă încă încearcă să obţină succese în anumite zone”, a transmis Statul Major ucrainean.

tanc răsturnat, conflict Ucraina, razboi Ucraina

Oleksandr Sirski, comandantul şef al armatei terestre, a făcut primele declaraţii cu privire la intenţiile ruşilor de a lua cu asalt zona din jurul capitalei ucrainene

Un convoi militar rusesc se îndreaptă spre Kiev

Declarațiile din această dimineață ale lui Oleksandr Sirski, comandantul șef al armatei terestre ale Ucrainei, vin după ce duminică, 27 februarie a fost anunțat faptul că un convoi militar rusesc lung de peste 5 kilometri se află pe o șosea care duce spre Kiev. Convoiul a fost văzut pe imaginile din satelit duminică, în jur de ora 10:56, ora locală, pe drumul P-02-02, lângă Ivankiv, care se află la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de capitala Ucrainei.

Convoiul pare a fi alcătuit din camioane cu combustibil și logistică, pe lângă tancuri, și vehicule de infanterie și artilerie autopropulsată.

Oleksi Arestovici, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, a spus că armata rusă a încercat să avanseze spre centrul oraşului Harkov, din estul Ucrainei şi că 11 nave ruseşti se află în acest moment în largul coastei oraşului port Odesa. El a mai adăugat că nu sunt probleme în oraşul Mariupol, din sudul Ucrainei, dar Berdiansk, oraş în care nu se află forţe armate ucrainene, a fost cucerit de ruşi.

colaj razboi Ucraina, presedintele rus Vladimir Putin, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Există mai multe informații care indică faptul că sute de mercenari ruşi au fost trimiși să îl ucidă pe președintele ucrainean, Volodimir Zelensky

Sute de mercenari ruşi au fost trimiși să îl ucidă pe președintele Ucrainei

Totodată, există mai multe informații care indică faptul că sute de mercenari ruşi au fost trimiși să îl ucidă pe președintele ucrainean, Volodimir Zelensky. Militarii fac parte din celebrul grup Wagner, folosit pentru mai multe intervenții la nivel mondial.

Grupul de mercenari bine antrenați au intervenit în cele mai grele regiuni din lume, iar Moscova a negat mereu orice legături pe care le-ar avea cu aceștia. Presa internațională au relatat despre intervențiile brutale ale acestor militari bine pregătiți. Aceștia au intervenit în situații extreme în Libia, Siria sau Republica Centrafricană.

Sâmbătă dimineață, 26 februarie, la guvernul ucrainean a ajuns informația despre misiunea acestora. Câteva ore mai târziu, Kiev-ul a declarat o operațiune ”dură” de 36 de ore pentru a mătura orașul de ”sabotorii ruși”.

Reamintim, conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei, a făcut un anunț în această dimineață de 28 februarie, cum că armata ucraineană a oprit înaintarea rușilor spre Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *