Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata ucraineană a ajuns deja pe malurile Niprului și poate controla teritoriul din apropierea Crimeii ocupate
Armata ucraineană a ajuns deja pe malurile Niprului și poate controla teritoriul din apropierea Crimeii ocupate

Armata ucraineană a ajuns deja pe malurile Niprului și poate controla teritoriul din apropierea Crimeii ocupate

17 nov. 2022, 19:41,
în Razboi în Ucraina

Generalul de brigadă Oleksi Hromov, șef adjunct al Direcţiei Principale Operative a Statului Major din Ucraina, a transmis, joi, că armata ucraineană a ajuns deja pe malurile Niprului și poate controla teritoriul din apropierea Crimeii ocupate, relatează KORESPONDENT, potrivit RADOR.

„Militarii artilerişti și, în general, Forțele Armate ale Ucrainei fac tot posibilul pentru a lovi inamicul la raza maximă de acțiune a armelor noastre”,  a afirmat Hromov.

Potrivit acestuia, după retragerea trupelor ruse de pe malul drept al Niprului din regiunea Herson, ocupanții își consolidează forțele și își transferă unitățile capabile de luptă în alte direcții.

Ucrainenii se vor alătura anchetei din Polonia

Specialiștii ucraineni se vor alătura comisiei internaționale mixte de investigație la locul din Polonia unde marți a căzut o rachetă ucigând două persoane, potrivit președintelui Volodimir Zelenski, relatează CNN.

„Ieri (miercuri) am insistat să fim incluși în comisia internațională mixtă de investigație și deja seara târziu am primit confirmarea. Dimineața, specialiștii noștri se vor duce acolo și se vor alătura acestei comunități de profesioniști”, a spus Zelenski în timpul unei apariții la Forumul Bloomberg pentru Noua Economie.

„Nu știu ce s-a întâmplat. Nu știm sigur. Lumea nu știe. Dar sunt sigur că a fost o rachetă rusească, sunt sigur că am tras cu sistemele de apărare antiaeriană”, a spus Zelenski.

Separat, o sursă din biroul președintelui a confirmat pentru CNN că unei echipe ucrainene i se permite accesul în locul în care a căzut racheta în Polonia, unde lucrează anchetatorii polonezi și americani.

Rusia anunţă că a distrus un post de comandă ucrainean într-o zonă recent eliberată din Herson

Armata rusă a vizat un post de comandă şi un centru de comunicaţii ucrainean într-o zonă recent eliberată a regiunii Herson, a anunţat joi Ministerul rus al Apărării, potrivit CNN.

Ministerul rus al Apărării a precizat că aviaţia, rachetele şi artileria Rusiei au fost puse în acţiune şi au lovit ”postul de comandă al Forţelor Armate ale Ucrainei din zona aşezării Naddnipreanske şi centrul de comunicaţii al Forţelor Armate ale Ucrainei din perimetrul aşezării Ciornobaiivka” din regiunea Herson.

Ambele locuri sunt aproape de oraşul Herson, pe malul vestic al fluviului Nipru, şi au fost recucerite de forţele ucrainene săptămâna trecută.

Ministerul rus al Apărării a menţionat că 74 de unităţi de artilerie au fost atacate.

În regiunea sudică Zaporojie, forţele ruse au distrus atelierele complexului de cercetare şi producţie Iskra, unde erau produse componente electronice pentru repararea staţiilor radar şi a sistemelor de lansare de rachete multiple, a mai anunţat ministerul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`