Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata rusă se mărește! Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare

Armata rusă se mărește! Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare

31 mart. 2022, 19:15,
în Razboi în Ucraina

În plin război cu Ucraina, armata rusă se mărește semnificativ. Liderul de la Kremlin a semnat decretul de încorporare în armată a peste 134.000 de recruți cu vârste cuprinse între 17 și 27 de ani. Serghei Șoigu a ținut să precizeze că recruții nu au nicio legătură cu războiul și că nu vor fi trimiși în zone fierbinți, deși armata Ruisiei pierde teren în Ucraina.

Armata rusă se mărește

Președintele Vladimir Putin a semnat joi, 31 martie 2022, un decret prin care ordona încorporarea a 134.500 de noi recruți în armată, ca parte a proiectului anual de primăvară al Rusiei. Este important de precizat că Ministerul rus al Apărării a anunțat că această încorporare nu are legătură cu operațiunea militară din Ucraina.

Serghei Șoigu a ținut să sublinieze că recruții nu vor fi trimiși în niciun punct fierbinte, făcând referire la războiul de pe teritoriul ucrainian. Majoritatea personalului militar va urma o pregătire profesională în centre de formare timp de trei până la cinci luni.

„Permiteți-mi să subliniez că recruții nu vor fi trimiși în niciun punct fierbinte”, a declarat oficialul rus.

Există, însă, voci care susțin că după o perioadă de antrenament, recruții ar putea să fie trimiși la luptă.

Secretarul general al NATO: rușii nu se retrag, ci se regrupează

După ce Rusia a anunțat că va slăbi atacul în Kiev și Cernihiv, ca urmare a negocierilor din Turcia, secretarul general al NATO a venit cu precizări importante. Jens Stoltenberg a spus că de fapt, armata rusă nu se retrage, ci se regrupează, încercând să-și consolideze ofensiva în regiunea Donbas.

„Potrivit informațiilor noastre, unitățile rusești nu se retrag, ci se repoziționează. Rusia încearcă să se regrupeze, să aprovizioneze și să-și consolideze ofensiva în regiunea Donbas”, a declarat secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a mai transmis că Rusia menține presiunea asupra Kievului și a altor orașe din Ucraina, și că pregătește acțiuni ofensive suplimentare.

„Nu vedem o schimbare reală în obiectivul rușilor… ei continuă să urmărească un rezultat militar”, a declarat secretarul general al NATO.

Pe de altă parte, președintele Ucrainei a declarat că retragerea rușilor de lângă Kiev este o consecință a rezistenței ucrainenilor și că armata ucrainiană este pregătită să apere la fel de bine și regiunea Donbas, cea asupra căreia Rusia a anunțat că se va concentra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *