Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata rusă recrutează forţe speciale afgane. Echipa de militari a Grupului Wagner ar putea să se mărească

Armata rusă recrutează forţe speciale afgane. Echipa de militari a Grupului Wagner ar putea să se mărească

01 nov. 2022, 10:27, 2 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Operațiunile de recrutare pentru Grupul Wagner au început. Rusia intenționează să acapareze la nivelul armatei sale o serie de militari afgani. Fugiţi în Iran, membrii armatei din Afganistan ar putea să fie înrolaţi în Grupul Wagner.

Conform spuselor venite din partea agenţiei Associated Press, Rusia a început proiectul de selecţie a forţelor speciale afgane. Posibilii militari ce se vor alătura armatei ruse vor participa în Războiul din Ucraina. Soldaţii ce ar putea să fie înrolaţi vor fi chiar din rândul miliarilor de elită din Afganistan.

Armata rusă recrutează forţe speciale afgane

Războiul din Ucraina ar putea să se agraveze în urma noilor declaraţii venite din partea statului rus. Potrivit Associated Press, Rusia va recruta militari afgani pentru a putea ieşi învingătoare din conflictul armat cu statul ucrainean.

Membrii de elită afgani au lucrat chiar cu forţele speciale americane. Această colaborare a avut loc timp de 20 de ani. Cele două tabere au acţionat împreună pentru a înlătura conflictul generat în Afganistan.

Pentru a atrage posibile forţe militare, statul rus a venit cu o serie de propuneri. Cei care vor hotărî să se alăture Rusiei în Războiul pentru Ucraina vor primi o sumă de bani considerabilă. Federaţia Rusă le propune militarilor afgani un salariu de 1,500 de euro lunar şi o protecţie a familiilor acestora.

Vor accepta militarii afgani oferta Rusiei?

Membrii fostei armate afgane au înregistrat o serie de pierderi majore de pe urma războiului din Afganistan. Principala problemă cu care se confruntă aceştia este posibilitatea de a fi ucişi odată întorşi acasă. După retragerea Statelor Unite ale Americii din conflict, militarii afgani s-au refugiat în Iran.

Potrivit generalului afgan Abdul Raof Arghandiwal, cea mai mare frică a membrilor fostei forţe speciale din Afganistan este aceea de a fi deportaţi înapoi la ei în ţară. Tot acesta menţionează că aceştia nu vor să lupte.

„Ei nu vor să lupte, dar nu au de ales”, a precizat generalul afgan Abdul Raof Arghandiwal.

Implicați în acțiunea de recrutare sunt atât mercenarii din Grupului Wagner, cât și un comandant al armatei afgane despre care se spune că ar fi trăit în Rusia. Numărul membrilor care au primit o asemenea ofertă din partea Rusiei este de aproximativ 400 de militari, a declarat un soldat afgan pentru Associated Press.

Cu toate acestea, potrivit unui purtător de cuvânt a lui Evgheni Prigojin, Rusia nu ar avea intenţia de a recruta militari afgani. Acesta menţionează că acţiunea ar fi „un nonsens nebunesc”.

Evoluția războiului din Ucraina

Ținem să vă amintim că în ultima vreme forțele armatei ruse au înregistrat o serie de pierderi ce au dus la adoptarea mobilizării parțiale a populației. Pentru a putea scăpa de înrolarea în armată, rușii au trecut granița spre Georgia.

„Nu am de ales decât să fug din Rusia”, a declarat Nikita, un bărbat care a fugit din Rusia.

La nivelul tacticilor de război a fost introdusă folosirea dronelor ca principală modalitate de atac asupra inamicilor. Chiar ieri a fost avariată o fregată ce aparținea armatei ruse. Flota în cauză era cea mai mare nava de război pe care Rusia o deținea.

În urma înfrângerilor înregistrate, Rusia pare să fi luat măsuri. Astfel, armata rusă a început să recruteze forţe speciale afgane pentru a putea face față războiului.

Comentarii
  • pai daca SUA si restul statelor NATO ajuta Ucraina cu armament si ajutoare umanitare, Rusia le ameninta cu represalii chiar si cu bomba nucleara. dar daca Rusia apelezeaza la ajutorul Iranului, Coreei de N, Afghanistanului si nu stiu ce state de prin Africa vai de mama lor, atunci NATO cum ar trebui sa reactioneze?

  • nu conteaza la ce arme are America si NATO rutzia trebuie sa aduca razboinici din razboiul stelelor,DOAR „nucleara” mai ramane in picioare restu-i varza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *