Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata rusă a distrus clădirea administrației regionale din Mykolaiv – VIDEO

Armata rusă a distrus clădirea administrației regionale din Mykolaiv – VIDEO

29 mart. 2022, 16:26,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

O rachetă rusească a lovit marți clădirea administrației regionale din orașul portuar Mykolaiv din sudul Ucrainei, prinzând 11 persoane sub dărâmături, a declarat guvernatorul local Vitaliy Kim.

Imaginile de la faţa locului arată o gaură mare în partea laterală a clădirii.

clădirea administrației regionale din Mykolaiv

Forțele armatei ruse au atacat porturile sudice ale Ucrainei, inclusiv Kherson, Odesa, Mykolaiv și Mariupol, în încercarea de a izola Ucraina de Marea Neagră

 

Ruşii au distrus clădirea administrației regionale din Mykolaiv

Armata rusă a distrus clădirea administrației regionale din Mykolaiv.În dimineaţa zilei de 29 martie,martori citați de Reuters au spus că au văzut ambulanțe și mașini de pompieri care se îndreptau încolo, iar zona a fost izolată de autoritățile ucrainene.

„Au distrus jumătate din clădire, au intrat în biroul meu. Cei mai mulți oameni au scăpat în mod miraculos, opt civili se află acum sub dărâmături și sperăm că vor fi scoși”, a spus guvernatorul local Vitaliy Kim.

Forțele armatei ruse au atacat porturile sudice ale Ucrainei, inclusiv Kherson, Odesa, Mykolaiv și Mariupol, în încercarea de a izola Ucraina de Marea Neagră și de a stabili un coridor terestru dinspre Rusia spre Crimeea, peninsula pe care ruşii a confiscat-o în 2014.

În continuare, Rusia numește acțiunile sale din Ucraina o „operațiune militară specială” pentru a dezarma țara vecină.

Dmitri Peskov, despre un posibil atac asupra NATO

Secretarul de presă rus, Dmitri Peskov, a spus într-un interviu acordat unui canal de televiziune american că „Nu vrem să ne gândim la asta”, ca răspuns la o întrebare despre dacă o astfel de situaţie ar putea apărea pe viitor. Peskov a precizat că „dacă acest lucru nu se face în condițiile reciprocității”, adică dacă „nu ne obligă să facem acest lucru”.

Secretarul de presă al Federației Ruse a descris formarea forțelor NATO la granițele Rusiei drept îngrijorătoare, în ciuda numeroaselor avertismente ale Rusiei cu privire la preocupările sale. Același lucru este valabil și pentru perspectivele aderării Ucrainei la blocul european. În tot acest timp, a continuat oficialul rus, alianța NATO a continuat să facă acest lucru „cu zâmbet și treptat” chiar înainte de începerea „operațiunii speciale ruse în Ucraina, ameninţând securitatea Federației Ruse”.

Potrivit lui Dmitri Peskov, NATO „nu este o mașină de cooperare și securitate, ci o mașină de confruntare”. Secretarul de presă rus Peskov a precizat că Rusia se află în prezent într-o situație echivalentă cu războiul, dacă țineți cont de economia și comerțul mondial, și este nevoită să se adapteze la o astfel de situație.

„Aceste condiții (…) ne sunt ostile. Simțim că suntem în război”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, explicând că acesta este rezultatul acțiunilor Occidentului împotriva Rusiei, care poartă un „război pentru comerț și economie.”

Totodată, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat luni, 28 martie, că se ia în calcul posibilitatea unui acord de pace între Rusia și Ucraina, pentru a înceta campania militară rusă de pe teritoriul ucrainean, deoarece Occidentul pare mai dispus să își recunoască greșelile.

Într-o altă ordine de idei, reamintim că  guvernatorul ucrainean Vitaliy Kim a declarat că o rachetă rusească a lovit marți, 29 martie, clădirea administrației regionale din orașul portuar Mykolaiv din sudul Ucrainei, prinzând 11 persoane sub dărâmături.

clădirea administrației regionale din Mykolaiv

În continuare, Rusia numește acțiunile sale din Ucraina o „operațiune militară specială” pentru a dezarma țara vecină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *