Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata rusă a bombardat Harkov și Sumî. Un spital a fost distrus, o grădiniță este în flăcări
Armata rusă a bombardat Harkov și Sumî. Un spital a fost distrus, o grădiniță este în flăcări

Armata rusă a bombardat Harkov și Sumî. Un spital a fost distrus, o grădiniță este în flăcări

09 sept. 2022, 23:20, 4 ,
în Razboi în Ucraina

O grădiniță este în flăcări și un spital a fost distrus în urma bombardamentelor ruse din Harkov și Sumî, au transmis vineri autorități ucrainene.

Șeful regiunii Sumî, Dmitro Zhivytskyi, a scris pe Telegram că rușii au lansat vineri dimineață un atac aerian asupra spitalului comunității Velikopysarov și că au existat victime. „Astăzi, în jurul orei 9 dimineața, avioanele inamice rusești, fără a trece granița cu Ucraina, au tras în spital”, a spus oficialul ucrainean. Potrivit acestuia, spitalul a fost distrus și 7 persoane sunt rănite. Anterior, rușii au bombardat trei localități din Sumî, susțin ucrainenii.

În după-amiaza zilei de vineri, Rusia a efectuat lovituri în centrul orașului Harkov, distrugând o grădiniță, o școală și un orfelinat și sunt cel puțin 10 victime, inclusiv copii, a declarat primarul Igor Terekhov pe Telegram.

Ce spune Vladimir Putin despre atacurile de la centrala nucleară Zaporojie

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut declarații despre atacurile de la centrala nucleară Zaporojie. Șeful de la Kremlin susține că afirmațiile făcute de ucraineni sunt de-a dreptul ridicole și le-a calificat drept „o prostie cât casa”.

Oficialul rus a ținut să adauge că în apropierea stației se regăsesc resturi de proiectile ale sistemului reactiv cu lansare multiplă HIMARS, de producție americană.

Declarațiile potrivit cărora Rusia însăși trage asupra centralei nucleare Zaporojie le consideră Vladimir Putin ca fiind aberante. Președintele Federației Ruse afirmă că soldații ruși controlează stația și ar fi ilogic ca ei să se atace singuri.

„Noi suntem cei care controlăm stația. Acolo sunt militarii noștri. Reiese că noi tragem în noi înșine? Asta este pur și simplu o prostie cât casa. Altfel nu poate fi definit”, a spus șeful statului rus vorbind, miercuri, 7 septembrie 2022, la Forumul Economic Estic din Vladivostok.

De asemenea, liderul a ținut să adăuge că în discuții, partenerii occidentali au recunoscut că ”acest lucru nu are logică”.

„Asta ar fi primul aspect. Al doilea – acolo sunt fragmente HIMARS împrăștiate pe jos și alte mijloace occidentale de distrugere”, a subliniat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024