Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata lui Zelenski a bombardat un post de frontieră rus. Sunt înregistrate mai multe victime
Armata lui Zelenski a bombardat un post de frontieră rus. Sunt înregistrate mai multe victime

Armata lui Zelenski a bombardat un post de frontieră rus. Sunt înregistrate mai multe victime

12 sept. 2022, 22:20,
în Razboi în Ucraina

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte patru au fost rănite într-un bombardament ucrainean al postului de frontieră Logacevka, în sud-estul Rusiei, anunţă într-un comunicat guvernatorul rus al regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, relatează AFP, potrivit news.ro.

„Din nefericire, există un mort, un cetăţean ucrainean născut în 1942. Dar şi patru răniţi, care prezintă răni uşoare”, dintre care „trei (sunt) ucraineni”, anunţă într-o postare pe Telegram Gladkov.

„Postul de frontieră Logacevka a fost luat drept ţintă din Ucraina”

El anunţă că „postul de frontieră Logacevka a fost luat drept ţintă din Ucraina”. „Potrivit unor informaţii preliminare, case locuite au fost parţial distruse, iar maşini şi linii electrice au fost avariate”, anunţă guvernatorul rus.

Serviciile de urgenţă au întrerupt alimentarea cu gaze naturale şi electricitate, precizează el.

Putin anunță eșecul „războiului-fulger” declanșat de Occident

Tacticile de „război economic fulger” ale Vestului împotriva Rusiei au eșuat, susține președintele Vladimir Putin.

„Rusia gestionează cu încredere presiunea externă precum și – se poate spune – agresiunea financiară și tehnologică din partea unor țări”, a spus luni liderul de la Kremlin în timpul unei întâlniri televizate pe teme economice, într-o aparentă referire la sancțiunile occidentale consemnată de CNN.

„Tacticile de război-fulger în plan economic, atacurile subite pe care contau – nu au funcționat. Este evident pentru toată lumea, chiar și pentru ei”, a adăugat el.

Putin spune că rușii se vor „bucura” de o inflație de „doar” 12% la finele anului

Potrivit președintelui rus, economia rusă a evitat o recesiune abruptă grație „măsurilor eficiente de protecție” care au fost prompt implementate de guvern.

„Inflația s-a stabilizat repede. După un vârf de 17,8% în aprilie, a scăzut în prezent la 14,1% (…)

Avem toate motivele să ne așteptăm ca, la finele anului, inflația să coboare la aproximativ 12%”, a anticipat Putin, susținând, în același timp, că economia reîncepe să crească iar companiile revin la activitatea obișnuită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024