Prima pagină » Actualitate » Armata intervine în mai multe zone afectate de inundaţiile devastatoare din România
Armata intervine în mai multe zone afectate de inundaţiile devastatoare din România

Armata intervine în mai multe zone afectate de inundaţiile devastatoare din România

20 iul. 2021, 11:28,
George Cristian, în Actualitate

Asupra României s-a abătut mai multe ploi torenţiale. Meteorologii au emis coduri portocalii și roşii de vreme rea iar ca urmare a viiturilor, în mai multe zone afectate a intervenit armata.

MApN a emis un comunicat prin care aduce la cunoştinţa faptul că zeci de militari intervin în localităţile Ocoliș, Sohodol și Roșia Montană, toate din județul Alba.

Armata intervine în mai multe zone afectate de inundaţii

În cursul zilelor de luni și marţi, 26 de militari şi 4 mijloace tehnice din dotarea Batalionului 136 Geniu din Alba Iulia intervin pentru deblocarea căilor de acces dar şi pentru îndepărtarea apei și aluviunilor din gospădării dar şi pentru decolmatarea şanţurilor de scurgere din curțile persoanelor care au fost afectate puternic.

Astfel, potrivit MApN, 26 de militari cu patru mijloace tehnice din cadrul Batalionului 136 Geniu din Alba-Iulia desfășoară misiuni în localitățile Ocoliș, Sohodol și Roșia Montana, din Județul Alba, pentru deblocarea căilor de acces, îndepărtarea apei și aluviunilor din gospodării şi pentru decolmatarea șanțurilor de scurgere din curțile localnicilor.

Pompierii au intervenit în zeci de localităţi din România

În ultimele 24 de ore, aversele torențiale au produs inundații în 29 de localități din 12 județe (AB, BV, CS, DB, DJ, HD, ÎS, MM, MS, NT, PH și TM).

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, pompierii au acționat în sprijinul cetățenilor și autorităților locale pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curți, 21 beciuri/subsoluri, 3 operatori economici, precum și pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe carosabil.

Situații deosebite au fost înregistrate în județele Alba, Dâmbovița, Iași și Neamț, acolo unde mai multe persoane au fost izolate, iar un bărbat a fost găsit decedat.

Cod portocaliu de ploi în Iași și alte zeci de județe! Iată ce spun meteorologii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă, ce vizează cea mai mare parte din ţară. Sunt așteptate cantități de apă ce vor depăși 80 de litri pe metru pătrat.

Pe parcursul zilei de marți, până miercuri la ora 3.00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *