Prima pagină » Razboi în Ucraina » Armata ucraineană lovește strategic în teritoriul anexat de Vladimir Putin. Peste 100.000 de oameni au rămas fără curent
Armata ucraineană lovește strategic în teritoriul anexat de Vladimir Putin. Peste 100.000 de oameni au rămas fără curent

Armata ucraineană lovește strategic în teritoriul anexat de Vladimir Putin. Peste 100.000 de oameni au rămas fără curent

21 nov. 2022, 19:40, 2 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Peste 105.000 de abonați din șase județe din Donețk au rămas fără curent electric luni, ca urmare a bombardamentelor trupelor ucrainene, transmit forțele pro-ruse, prin vocea Ministerul Cărbunelui și Energiei al Republicii Populare Donețk.

„La ora 10:28, ca urmare a unor bombardamente, o serie de stații au fost de-energizate în Donețk, 758 de stații de transformare, 105.800 de abonați casnici”, a precizat ministerul într-un mesaj pe Telegram, citat de TASS.

Unități ale armatei ucrainene au bombardat Donețkul de șapte ori

Potrivit datelor reprezentanței Republicii Populare Donețk, unități ale armatei ucrainene au bombardat luni dimineață Donețkul de șapte ori de la artileria de calibru mare. Mai multe zone au fost incendiate.

La rândul său, locotenent-colonelul Miliției Populare (NM), adjunct al Parlamentului Republicii Populare Donețk (DPR), Andrei Baevsky, a declarat, luni, că intensitatea bombardamentelor Donețkului din partea ucraineană a crescut semnificativ. Informațiile nu au fost confirmate și dintr-o sursă independentă.

Există riscul unui accident nuclear”, potrivit agenției de stat pentru energie a Rusiei

Au fost frecvent bombardări în interiorul și în jurul centralei, iar acolo s-au auzit explozii mai puternice în weekend, a anunțat duminică Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA).

Astăzi, o echipă de experți ai AIEA va efectua o evaluare a impactului bombardamentelor asupra sitului.

Centrala Zaporojie este „sub riscul unui accident nuclear”, potrivit șefei agenției ruse de energie nucleară Rosatom.

„Informăm comunitatea mondială că centrala [nucleară] este expusă riscului unui accident nuclear și este evident că Ucraina consideră acceptabil un mic incident nuclear”, a declarat luni, Alexey Likhachev, șeful Rosatom, reporterilor postul de știri de stat TASS.

„Acesta va fi un precedent care va schimba pentru totdeauna cursul istoriei. Prin urmare, totul trebuie făcut pentru ca nimeni să nu aibă în minte să încalce siguranța centralei nucleare”, a adăugat el, potrivit CNN.

Comentarii
  • Ucrainienii bombardează centrala vor sa ne omoare pe roti! Acum se intelege ca isi merita soarta unpopor orb condus de un prost si dictator rasist. Nu mai trebuie sa se dea armament Ucrainei.Centrala va exploda si vina este a ucrainienilor

  • ba tu daca vrei sa mori pe ROTI n-ai decat,cat despre cine pe cine ataca,nu mai bea si fuma iarba ca sa intelegi ceva din acest razboi:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *