Prima pagină » Local » Armă fără acte, descoperită asupra unui bărbat! Peste 1 an de închisoare pentru individul care a spus că nu știa că îi trebuie documente (EXCLUSIV)
Armă fără acte, descoperită asupra unui bărbat! Peste 1 an de închisoare pentru individul care a spus că nu știa că îi trebuie documente (EXCLUSIV)

Armă fără acte, descoperită asupra unui bărbat! Peste 1 an de închisoare pentru individul care a spus că nu știa că îi trebuie documente (EXCLUSIV)

27 mai 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un bărbat s-a ales ieri cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost descoperită o armă fără acte. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Alexandru Climisin la 1 an și 2 luni de închisoare, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tentativă de contrabandă calificată. De asemenea, judecătorii ieșeni au dispus confiscarea puștii cu aer comprimat.

Un individ din județul Iași s-a ales ieri cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost descoperită o armă fără acte. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Alexandru Climisin la 1 an și 2 luni de închisoare, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tentativă de contrabandă calificată.

„Instanța confiscă de la inculpatul Alexandru Climisin puşca cu aer comprimat”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Armă fără acte, descoperită asupra unui bărbat

Sentința emisă ieri de Judecătoria Iași nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. În urmă cu câteva săptămâni, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Climisin (41 de ani), pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tentativă de contrabandă. Anchetatorii ieșeni au precizat că Alexandru Climisin a intrat în vizorul lor în urmă cu peste 3 ani.

„Pe 16 octombrie 2017, în jurul orei 16:30, inculpatul s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni cu un autoturism marca Dacia Duster, având în portbagaj și încercând să introducă pe teritoriul României o armă neletală cu aer comprimat cu alice, de calibrul 4,5 mm. Arma nu avea denumirea fabricantului, a modelului sau alte mențiuni, fiind în stare de funcționare. În plus, inculpatul nu avea autorizația necesară pentru port sau deținere în ceea ce privește arma respectivă, conform dispozițiilor articolului 4, alineatul 3, din Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, Dragoș Bordianu.

Ieșeanul a recunoscut totul în fața magistraților

Anchetatorii ieșeni au mai afirmat că Alexandru Climisin a fost audiat în Republica Moldova.

„Inculpatul, având dublă cetățenie, română și moldovenească, a fost audiat prin comisie rogatorie în Republica Moldova. El a recunoscut fapta și a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că arma deținută trebuia declarată la intrarea pe teritoriul României și că trebuia să aibă acte de proveniență”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În ultimii ani, oamenii legii au descoperit tot mai multe astfel de cazuri, în care diverse persoane au încercat să treacă arme peste frontieră. Acum, bărbatul asupra căruia a fost descoperită o armă fără acte a fost pedepsit de judecătorii ieșeni.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024