Prima pagină » Culinar » Aripioare crispy la cuptor. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

Aripioare crispy la cuptor. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

23 aug. 2023, 10:11,
în Culinar

Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un fel de mâncare gustos, simplu de făcut și crocant, putem face rapid niște aripioare crispy la cuptor. Acestea au o savoare aparte și sunt ideale de servit la orice ocazie. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă.

Aripioare crispy la cuptor

Când vine vorba de rețetele cu carne de pui, doamnele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Pe lângă nelipsitele șnițele de pui pufoase și gustoase, putem face pentru cei dragi și niște aripioare crispy la cuptor.

Pentru un plus de savoare acestea pot fi făcute cu sos dulce sau picant, dar la fel de bine pot fi asezonate și cu un sos de usturoi. Aripioarele crispy se dau prin fulgi de porumb pentru a fi crocante, iar pentru o savoare deosebită se pun aripioarele în tavă la cuptor împreună cu câteva legume.

Aripioarele crispy făcute la cuptor sunt gustoase, ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva tucuri culinare, succesul va fi garantat. Pentru iubitorii de mâncăruri făcute din carne de pui putem face și o ruladă de pui la cuptor.

Aripioarele crispy la cuptor sunt pe placul multora dintre noi și merg servite la orice ocazie alături de alte bucate alese sau împreună cu un sos aromat și o salată delicioasă. Pentru a obține niște aripioare crocante și aromate putem să așezăm peste acestea în tavă și un strat de legume. Legumele vor lăsa o zeamă gustoasă însă vor face ca aripioarele să nu mai fie crocante, ci suculente.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Dacă vrem să pregătim acasă niște aripioare crispy la cuptor vom avea nevoie de 1 kg de aripioare de pui, 2 linguri de unt, 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 1 linguriță de praf de usturoi și 1 linguriță de boia de ardei.

Se pregătesc mai întâi aripioarele de pui. Acestea se curăță, se spală și se lasă la scurs. După aceea, într-un bol mare se amestecă aripioarele de pui cu untul topit. Într-o tavă întinsă se pune un pic de ulei apoi se așază aripioarele de pui într-un singur strat. Se condimentează cu sare, piper, praf de usturoi și boia de ardei. Se dă tava la cuptor și se lasă aripioarele timp de 40 de minute. Cu siguranță la final vom obține niște aripioare crocante, suculente și aromate. Acestea vor fi pe placul tuturor celor de la masă.

Aripioarele crispy la cuptor sunt gustoase și ușor de pregătit acasă, cu doar câteva ingrediente. Acestea pot fi servite simple, împreună cu un piure de cartofi, cu un sos aromat de roșii sau usturoi, dar și împreună cu o salată asortată. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru un plus de savoare al acestui preparat putem adăuga paprika afumată, pudră de ceapă, pudră de muștar, 1 linguriță de ghimbir, 1 linguriță de cimbru și 1 linguriță de oregano. Aripioarele crispy se dau prin fulgi de porumb pentru a avea o textură crocantă și un gust deosebit și trebuie făcute la cuptor la foc potrivit.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`