Prima pagină » International » Aripi de pui cu coronavirus! Carnea provine din Brazilia
Aripi de pui cu coronavirus! Carnea provine din Brazilia

Aripi de pui cu coronavirus! Carnea provine din Brazilia

14 aug. 2020, 08:43,
în International

Aripi de pui cu coronavirus! Descoperirea şocantă făcută de autoritățile chineze într-un lot de aripi de pui congelate provenite din Brazilia. Oficialii din Shenzen au transmis că au descoperit urme de coronavirus în respectiva carne de pui.

Aripi de pui cu coronavirus

China anunţă că a depistat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate provenite din Brazilia. Autorităţile chineze din oraşul Shenzhen au detectat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate importate din Brazilia. Centrul local pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a anunţat că a găsit urmele pe suprafaţa unuia dintre produse. Totodată, testele de acid nucleic viral prezent în probă au ieşit pozitive, potrivit ziarului Global Times.

Întregul personal care ar fi putut intra în contact cu acest produs a fost supus testelor CoVid-19. Primele rezultate au fost deocamdată negative. Pe de altă parte, loturile vândute din acest produs au fost date în urmărire şi confiscate de autorităţi. Autorităţile au recomandat consumatorilor să fie atenţi când cumpără carne şi fructe de mare din import. Li se mai cere oamenilor să fie precauți pentru a reduce riscurile de infecţie.

Somon cu coronavirus

Recent, piața de pește din Beijing a intrat în centrul atenției după ce mai multe exemplare colectate au fost testate pozitiv cu CoVid-19. Oamenii de știință au spus însă că peștele și alte fructe de mare nu pot transmite virusul. Cel mai probabil s-a ajuns aici datorită condițiilor de depozitare și manevrare existente într-o astfel de piață.

Urmele de coronavirus au fost depistate pe o masă de prelucrat somon. În urma acestei descoperiri, marile supermarketuri din Beijing au eliminat somonul de la vânzare. De asemenea, unele piețe din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei și provincia Shanxi din China de Nord au suspendat vânzările de somon. În plus, restaurantele cu sushi sunt de asemenea afectate și mulți au încetat să mai servească mâncăruri cu somon.

Urme de coronavirus în creveţi

Acesta nu este un caz singular, ținând cont că în urmă cu câteva zile, și în oraşul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus. De această dată, virusul a fost descoperit în pachete de creveţi importate din Ecuador. Iar în oraşul portuar Shandong au fost detectate urme de coronavirus pe ambalajul unor peşti congelaţi.

Mai mult, în data de 10 iulie, China a suspendat importurile de creveţi albi congelaţi de la trei firme ecuadoriene. Asta după ce au fost descoperite resturi ale virusului pe ambalajele fructelor de mare.

Televiziunea naţională CCTV a anunţat că un restaurant din Wuhu depozitase ambalajele contaminate într-un congelator. Marfa abia fusese cumpărată. Totodată, localurile din oraş care comandaseră astfel de produse au fost sigilate.

Autoritățile au mai anunțat că aceste aripi de pui cu coronavirus au fost retrase imediat din depozite, urmând a fi distruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024