Prima pagină » Actualitate » Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, despre femeile căsătorite: „Nu trebuie să umble cu capul descoperit!“
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, despre femeile căsătorite: „Nu trebuie să umble cu capul descoperit!“

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, despre femeile căsătorite: „Nu trebuie să umble cu capul descoperit!“

11 iul. 2024, 08:50, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit despre femeile căsătorite și a transmis că acestea nu trebuie să umble cu capul descoperit. În viziunea preotului, bărbaţii adevăraţi trebuie să poarte barbă, femeile cu verighetă nu au voie să iasă nici la plajă fără ceva pe cap, iar fumătorii îşi iau adio de la împărtăşanie.

ÎPS Teodosie, despre femeile căsătorite: „Nu trebuie să umble cu capul descoperit!“

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit şi a precizat că aceasta poate folosi o pălărie sau o bască.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de o femeie căsătorită, miercuri, la emisiunea de la Radio Dobrogea, cum să procedeze în cazul în care doreşte să poarte o eşarfă pe cap la un eveniment, iar familiei îi este ruşine cu ea dacă face acest lucru.

„Trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat, într-o emisiune la un post de radio, de către o femeie, cum se poate vindeca într-o relaţie cu un soţ abuziv, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a răspuns acesteia că trebuie să îşi „ducă crucea”, fiindcă a primit „taina cununiei”.

„După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la postul de radio care acesta răspunde, cu regularitate, întrebărilor enoriaşilor.

IPS Teodosie i-a recomandat femeii aflate în această situaţie să „îşi ducă crucea”.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a răspuns Teodosie femeii.

ÎPS Teodosie: „Să faceţi şi voia soţului“

Arhiepiscopul Tomisului le sfătuieşte pe femeile care nu simt nevoia să aibă „relaţii” cu soţii lor să „facă şi după voia soţului”, ca să nu „destrame” căsnicia. Argumentul adus de înaltul prelat este acela că s-au căsătorit, iar „căsătoria este o cruce”.

O credincioasă i-a scris ÎPS Teodosie, pentru a primi un răspuns la o problemă cu care se confruntă: „Sunt femeie şi sunt căsătorită de doi ani, niciodată nu simt nevoia de a avea relaţii cu soţul meu, iar pe el îl deranjează. Ce putem face pentru a menţine întreagă căsnicia?”.

Înaltul prelat i-a răspuns femeii, explicându-i că lucrurile, în căsnicie, nu trebuie făcute „şi după voia soţului”, ca să nu se destrame căsnicia.

„Ce să faceţi? Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”, i-a transmis Teodosie credincioasei care i-a scris.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost întrebat de ce poartă barbă slujitorii Bisericii Ortodoxe.

„Aşa este firesc. Barba este lăsată pentru bărbaţi. Sunt şi excepţii, oameni spâni cărora nu le creşte barba şi sunt trişti unii dintre ei care ar vrea să aibă. Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. Ei trebuie să aibă chipul lui Hristos, care a purtat barbă. Au purtat şi apostolii şi toţi părinţii Bisericii noastre. Barba este un element natural, care ţine de bărbăţie şi cu atât mai mult slujitorii trebuie să poarte această podoabă lăsată de Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, care a spus că femeile căsătorite nu trebuie să umble cu capul descoperit.

Comentarii
  • Corect! In biserica macar din respect pentru Maica Domnului femeia sa aiba ceva pe cap, si sa poarte o tinuta decenta.
    Aici are dreptate IPS Teodosie, dar unii scot din contest ce a vrut sa spuna.

  • Cand il vedem pe Mache Spagoveanu’impostorul de Constanta la parnaie,ca ne-am saturat de idiotenile lui

  • Nu-s un habotnic, dar la cum umbla imbracate femeile (majoritatea) in ziua de astazi … au trecut cu mult de limita decentei. Arata ca niste centuriste si se cred irezistibile. Nu-s irezistibile. Is numa tampite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *