Prima pagină » Sanatate » Arginina beneficii. Ce trebuie să știi despre acest supliment

Arginina beneficii. Ce trebuie să știi despre acest supliment

21 apr. 2022, 14:00,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai frecvent, medicii amintesc despre arginină și ce beneficii are aceasta. Arginina este un micronutrient benefic care este cunoscut și ca aminoacid. Acest tip de substanță este folosit pentru a crea compuși proteici. Aceasta înseamnă că această substanță intră în categoria aminoacizilor esențiali în anumite condiții. Cele mai frecvente dintre acestea sunt sarcina, perioada de dezvoltare la copiii mici și tratamentul bolilor și rănilor.

Această substanță este necesară pentru generarea de oxid nitric de către organism. Acest oligoelement este o moleculă de semnalizare care este esențială pentru o serie de procese din organism, inclusiv fluxul sanguin, sarcinile mitocondriale și comunicarea celulară. In plus, arginina acționează ca un precursor al altor aminoacizi, precum glutamat, prolina și creatina, care sunt esențiale pentru funcționarea sistemului imunitar. Arginina este, de asemenea, importantă pentru dezvoltarea celulelor T, cunoscute și sub numele de celule albe din sânge, care sunt esențiale pentru răspunsul imunitar.

persoana care pune arginina intr-un recipient

Unele cercetări sugerează că suplimentarea cu niveluri ridicate de arginină poate îmbunătăți performanța în timpul exercițiilor fizice

Arginina beneficii. Ce spun specialiștii despre această substanță

Suplimentele alimentare bogate în acest aminoacid sunt incluse în dieta unei părți mai a populației, inclusiv sportivi, oameni cu hipertensiune arterială și mulți alții. În unele cazuri, arginina este utilizată pentru a trata persoanele a căror sănătate este în stare critică sau suferă de probleme cu stomacul.

Studiile efectuate de oamenii de știință au confirmat că consumul acestui aminoacid poate fi extrem de benefic pentru oameni. Cu toate acestea, rezultatele lor sunt inconsecvente, ceea ce poate face ca afirmațiile suplimentare despre eficacitatea argininei să inducă în eroare. Substanța este extrem de indicată pentru a scăpa de cornete nazale mărite.

mai multe alimente in care se regaseste arginina

În unele cazuri, arginina este utilizată pentru a trata persoanele a căror sănătate este în stare critică

Unele cercetări sugerează că suplimentarea cu niveluri ridicate de arginină poate îmbunătăți performanța în timpul exercițiilor fizice. Un efect similar este asociat cu o creștere a cantității de oxid nitric din sânge, care îmbunătățește semnificativ fluxul sanguin și asigură saturația cu oxigen a mușchilor.

Suplimentele alimentare cu un conținut ridicat de arginină pot normaliza nivelul tensiunii arteriale. În același timp, studiile au confirmat că includerea aminoacizilor în dietă poate scădea nivelul presiunii sistolice și diastolice. Această caracteristică se datorează faptului că oxidul nitric, a cărui producție crește ca urmare a consumului de arginină, asigură relaxarea celulelor din vasele de sânge. Astfel, ca urmare, se normalizează tensiunea arterială.

În ce cazuri este recomandat suplimentul?

Nu este neobișnuit ca medicii să utilizeze arginina în situațiile în care pacientul este expus riscului din cauza infecției sau a rănilor. Cu toate acestea, acest aminoacid este utilizat numai dacă organismul nu este capabil să genereze independent o substanță.

o lingura de praf de arginina si pastile pe o masa

Această substanță este necesară pentru generarea de oxid nitric de către organism

O scădere a cantității de arginină din sânge după o intervenție chirurgicală sau în timpul unor boli grave poate duce la dezvoltarea unui număr de tulburări, și anume deteriorarea fluxului sanguin și funcționarea sistemului imunitar. În acest sens, suplimentele cu arginină sunt adesea folosite în tratamentul diferitelor boli. Astfel, administrarea orală sau intravenoasă a acestui aminoacid este utilizată pentru enterocolită necrozantă, arsuri, răni periculoase, boli cronice și răni care pun viața în pericol.

Arginina are beneficii pentru a trata diabetul. Acest lucru se datorează capacității sale de a îmbunătăți producția de glucoză și de a crește nivelul de sensibilitate la insulină. Oxidul nitric generat de acest aminoacid afectează modul în care organismul răspunde la insulină, hormonul responsabil cu transportul zahărului către celule, unde este transformat în energie. Prin urmare, creșterea cantității de oxid nitric poate crește eficiența utilizării zahărului de către organism.

un recipient cu praf de arginina in care este o lingura si mai multe pastile

Studiile efectuate de oamenii de știință au confirmat că consumul acestui aminoacid poate fi extrem de benefic pentru oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *