Prima pagină » Local » Arestat la Iași după ce și-a obligat soția să se prostitueze. Femeia li s-a plâns polițiștilor că individul îi lua aproape toți banii și o hărțuia (Exclusiv)
Arestat la Iași după ce și-a obligat soția să se prostitueze. Femeia li s-a plâns polițiștilor că individul îi lua aproape toți banii și o hărțuia (Exclusiv)

Arestat la Iași după ce și-a obligat soția să se prostitueze. Femeia li s-a plâns polițiștilor că individul îi lua aproape toți banii și o hărțuia (Exclusiv)

11 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ a fost arestat provizoriu la Iași, fiind bănuit că și-a obligat soția să se prostitueze. Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea formulată de anchetatori pe numele lui Liviu Sărbușcă. Individul este căutat de autoritățile belgiene, după o plângere formulată de nevasta lui

Un bărbat a fost arestat la Iași, fiind bănuit că și-a obligat soția să se prostitueze. Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea formulată de anchetatori pe numele lui Liviu Sărbușcă.

„Instanța admite propunerea de arestare provizorie în vederea predării formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Liviu Sărbuşcă, în vederea predării în baza semnalării din Sistemul de Informații Schengen – Biroul SIRENE Național din Belgia, în baza mandatului european emis de judecătorul Sophie Gregoire, magistrat examinator la Curtea francofonă de Primă Instanţă din Bruxelles (Belgia), în vederea cercetării penale pentru comiterea a 3 infracţiuni de exploatarea prostituţiei cu violenţă, ameninţări scrise care dau ordine sau impun condiţii (ameninţări cu comiterea unui atac penal) şi hărţuire”, au afirmat ieri magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Arestat la Iași după ce și-a obligat soția să se prostitueze

Judecătorii ieșeni au mai menționat că, pentru infracțiunile amintite, Codul penal belgian prevede o pedeapsă de 5 ani de pușcărie.

„Dispune arestarea provizorie, pe un termen de 15 zile, a persoanei solicitate, Liviu Sărbușcă. Respinge solicitarea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare pe numele persoanei solicitate. Persoana va fi dusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă”, au mai spus magistrații din cadrul Curții de Apel Iași.

Aceștia au mai hotărât amânarea judecării cauzei şi au fixat următorul termen la data de 16 februarie 2022, pentru a se înainta / prezenta mandatul european de arestare, însoțit de traducerea în limba română, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Femeia li s-a plâns polițiștilor că individul îi lua aproape toți banii și o hărțuia

Anchetatorii ieșeni au afirmat că Liviu Sărbușcă, bărbatul în vârstă de 41 de ani, din localitatea Bârlad, a intrat în vizorul lor în urmăm cu câteva zile. Astfel, acesta a fost reținut pentru 24 de ore în cursul zilei de marți, 8 februarie 2022. A doua zi, procurorii au propus arestarea provizorie a acestuia, sub acuzațiile amintite.

„În cursul lunii octombrie 2021, fosta soție a suspectului li s-a plâns polițiștilor belgieni de faptul că ar fi fost hărțuită și amenințată de acesta. Agenții care s-au deplasat la fața locului l-au îndepărtat pe bărbat din acel loc. A doua zi, partea vătămată a susținut că acesta o supraveghea în mod permanent, o abuza și îi lua aproape toți banii obținuți din activitatea pe care o presta, respectiv din prostituție”, a declarat ieri procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu individul arestat la Iași după ce a fost acuzat că și-ar fi obligat fosta soție să se prostitueze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *