Prima pagină » Local » Arestat la Iași, după ce s-a crezut în filmul „Fast & Furious”! A apăsat pedala de accelerație până la podea. Acum, riscă un deceniu de temniță pentru „curse ilegale de motoare”! (EXCLUSIV)
Arestat la Iași, după ce s-a crezut în filmul „Fast & Furious”! A apăsat pedala de accelerație până la podea. Acum, riscă un deceniu de temniță pentru „curse ilegale de motoare”! (EXCLUSIV)

Arestat la Iași, după ce s-a crezut în filmul „Fast & Furious”! A apăsat pedala de accelerație până la podea. Acum, riscă un deceniu de temniță pentru „curse ilegale de motoare”! (EXCLUSIV)

24 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ a fost arestat provizoriu la Iași, după ce a apăsat pedala de accelerație la maximum. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea formulată pe numele lui Emil Constantin Balcan (fost Păun), de arestare pentru 15 zile. Oamenii legii susțin că acesta ar fi comis 6 infracțiuni pe teritoriul Germaniei, printre acestea regăsindu-se și cea de „curse ilegale de motoare”.

Un tânăr a fost arestat provizoriu la Iași, după ce a apăsat pedala de accelerație la maximum. Așadar, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis recent cererea formulată pe numele lui Emil Constantin Balcan (fost Păun), de arestare pentru 15 zile.

„Instanța admite propunerea de arestare provizorie în vederea predării formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Emil Constantin Balcan (fost Păun), aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Iaşi, în vederea predării în baza semnalării introduse în Sistemul de Informaţii Schengen de Biroul SIRENE naţional din Germania, în baza mandatului european de arestare emis de către Tribunalul Duisburg”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Emil Constantin Balcan, arestat la Iași pentru că a apăsat pedala de accelerație

Magistrații ieșeni au mai arătat că vasluianul Emil Constantin Balcan (fost Păun)  este căutat în vederea cercetării pentru comiterea unui număr de 6 infracţiuni de jaf, caz deosebit de grav de furt și curse ilegale de motoare.

„Infracțiunile sunt conform Legii germane a Tribunalului pentru tineret, pentru care pedeapsa maximă prevăzută de lege este de 10 ani de închisoare. Instanța dispune arestarea provizorie, pe o durată de 15 zile, a persoanei solicitate. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare pe numele persoanei solicitate Emil Constantin Balcan (fost Păun)”, au mai spus judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Căutat de autoritățile germane pentru „curse ilegale de motoare”

Pe de altă parte, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au amânat judecarea cauzei, pentru a se prezenta mandatul european de arestare, însoţit de traducerea în limba română, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi şi pentru a se emite o adresă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui.

„Autoritățile germane au solicitat acceptarea mandatului european de arestare și extrădarea persoanei solicitate în vederea cercetării pentru comiterea unui număr de 6 infracțiuni. În principal, este vorba despre 5 infracțiuni de de jaf și caz deosebit de grav de furt. Mai exact, magistrații germani susțin că persoana în cauză ar fi comis mai multe jafuri în magazine și unul, într-un lift, asupra unui livrator de marfă. Marfa urma să ajungă tot într-un magazine. De asemenea, infracțiunea de «curse ilegale de motoare» face referire la faptul că persoana respectivă ar fi accelerat ilegal pe autostradă, în Germania, pentru a scăpa de polițiști. Este vorba despre o denumire generică a unei infracțiuni care nu are corespondent în legislația românească”, a declarat ieri procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Acum, urmează ca judecătorii să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul arestat la Iași după ce ar fi apăsat pedala de accelerație până la podea, în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024