Prima pagină » Local » Arestare bombă la Iași! Un bărbat a ajuns după gratii zilele trecute. Totul a început de la o ceartă în familie, care s-a încheiat cu un scandal monstru cu polițiștii – EXCLUSIV
Arestare bombă la Iași! Un bărbat a ajuns după gratii zilele trecute. Totul a început de la o ceartă în familie, care s-a încheiat cu un scandal monstru cu polițiștii – EXCLUSIV

Arestare bombă la Iași! Un bărbat a ajuns după gratii zilele trecute. Totul a început de la o ceartă în familie, care s-a încheiat cu un scandal monstru cu polițiștii – EXCLUSIV

08 sept. 2023, 02:00, 2 ,
Cosmina Puiu, în Local

Scandal izbucnit la o adresă din municipiul Iași, care s-a lăsat cu o arestare bombă. Un bărbat a ajuns după gratii. Acesta a început să se certe îngrozitor cu fratele soției sale și a terminat cu polițiștii, adresându-le acte de amenințare cu suprimarea vieții

Zilele trecute, Ionel Cojocea a fost arestat preventiv pentru o durată de 30 de zile, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă (CRAP) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, pentru că a pornit un scandal monstru în familie, care a degenerat. S-a propus și efectuarea unei examinări privind sănătatea sa mintală, în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

 Un bărbat a ajuns după gratii zilele trecute

În data de 5 septembrie, inculpatul a fost reţinut pentru o durată de 24 de ore, iar, în aceeaşi zi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

„La data de 25.08.2023 a fost înaintat, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, un proces-verbal de sesizare, din conţinutul căruia au rezultat indicii privind săvârşirea infracţiunii de ultraj prev. de art. 257 alin. 1,4  Cod pen. rap. la art. 206 alin. 1 Cod pen., fiind efectuate cercetări sub acest aspect.

În ce priveşte circumstanţele faptice, s-a reţinut în esenţă că în ziua de 24.08.2023, în jurul orei 18:27, un echipaj format din 2 subofiţeri de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Iaşi – Secţia 5 urbană a fost direcţionat prin, S.N.U.A.U 112, la o adresă din mun. Iaşi, întrucât s-a sesizat un conflict între soţul apelantei şi fratele acesteia.

Lucrătorii de poliţie l-au identificat, în scurt timp, pe prezumtivul agresor, care a continuat să profereze acte de ameninţare cu suprimarea vieţii la adresa soţiei sale, motiv pentru care a fost condus la Secţia 4 de poliţie urbană Iaşi. Faţă de starea sa de puternică intoxicaţie etilică, ameninţările proferate şi comportamentul său oscilant, în sensul că alterna perioadele de calm cu cele de ameninţare, în temeiul art. 37 din Legea 218/2002, art. 54 şi art. 56 alin. 1 lit. d, art. 57 şi 58 din Legea 487/2002 privind sănătatea mintală, s-a luat decizia conducerii sale la Institutul de Psihiatrie «Socola», în vederea examinării. În cadrul respectivei instituţii medicale, începând cu ora 20:46, pe fondul nemulţumirii sale cu privire la acţiunea lucrătorului de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de a-l conduce la această unitate medicală, a proferat la adresa acestuia ameninţări cu exercitarea de acte de violenţă, care, fiind însoţite de mimică şi gesturi sugestive, au fost de natură şi i-au creat persoanei vătămate o stare efectivă de temere.

Prin ordonanţa din data de 05.09.2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă prezumtivul autor, care a dobândit calitatea de inculpat sub aspectul comiterii stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de ultraj prev. de art. 257 alin. 1, 4 Cod pen. rap. la art. 206 alin. 1 Cod pen., cu aplic. art. 41 alin. 1- 43 alin. 5 Cod pen. La data de 05.09.2023, inculpatul a fost reţinut pentru o durată de 24 de ore, iar, în aceeaşi zi, Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, declară prim-procurorul adjunct Barna Alina, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Totul a început de la o ceartă în familie, care s-a încheiat cu un scandal monstru cu polițiștii

Vineri, 25 august 2023, Ionel Cojocea a inițiat un scandal monstru în apartamentul său. Totul a început de la o ceartă cu cumnatul său, fratele soției sale, care a degenerat și în fața subofițerilor de poliție. Aceștia au fost sesizați printr-un apel unic la 112 că la o adresă din municipiul Iași are loc un conflict între doi bărbați și o femeie. Când au ajuns, Ionel adresa amenințări cu moartea atât cumnatului său, cât și soției sale. Polițiștii au propus examinarea psihiatrică a inculpatului, iar acesta, enervat de situație, a continuat scandalul, amenințând și gesticulând în toate modurile posibile, inducând o stare de temere.

Iată că, după o ceartă groaznică în familie și în fața oamenilor legii, Ionel Cojocea a ajuns după gratii, fiind arestat preventiv pentru o durată de 30 de zile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *