Prima pagină » Titlurile zilei » Are doar 22 de ani și pilotează avioanele companiei Wizz Air. În prima cursă a plecat de pe Aeroportul Iași – FOTO

Are doar 22 de ani și pilotează avioanele companiei Wizz Air. În prima cursă a plecat de pe Aeroportul Iași – FOTO

22 mai 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Un tânăr din Iași, care nu a împlinit încă 22 de ani, a ajuns să piloteze pentru una dintre cele mai mari companii aeriene. Primul său zbor oficial pe Aeroportul Iași a fost marcat printr-o ceremonie surpriză. George Nauznicov și-a făcut debutul în carieră pe post de copilot

Cândva un planespotter împătimit, George Nauznicov tocmai și-a făcut debutul în carieră, la manșa aeronavei Wizz, pe post de first officer (copilot), chiar pe Aeroportul Iași, locul unde și-a descoperit dragostea pentru aeronave. Adolescent fiind, acesta participa cu entuziasm la evenimente și petrecerea ore în șir încercând să surprindă cele mai frumoase imagini cu aeronavele aterizând și decolând de pe noua pistă de la Iași.

Câțiva ani mai târziu, băiatul cu aparatul de fotografiat în spate, vânând avioanele în zbor, și-a văzut în sfârșit visul împlinit, iar echipa Aeroportului Iași a dorit să celebreze acest moment important din viața sa. Despre surpriza pregătită, George a aflat abia la sosirea în aerogară, unde a fost întâmpinat cu arcul de apă, moment ce a marcat, în mod simbolic, primul pas în cariera sa de pilot.

Povestea frumoasă a unui tânăr copilot din Iași

Tanar in avion

George Nauznicov are ambiții mari, își dorește să aterizeze în viitorul apropiat  în calitate de pilot

George Nauznicov a povestit despre parcursul său în domeniul aviației. Se pare că pasiunea pentru „nori” a început încă de la vârsta de 10 ani. Ulterior, prin multă muncă, cel mai mare vis a devenit realitate.

„Pasiunea pentru aviație a început la vârsta de 10 ani, când părinții m-au dus prima oară la Aeroportul Iași, să văd de aproape aeronavele. Atunci am știut că asta vreau să fac în viață și am început să vin mai des la aeroport, pentru a urmări traficul. Părinții mi-au susținut mereu această pasiune. Mi-au cumpărat un aparat foto profesional, astfel am început o colaborare foarte frumoasă cu Aeroportul Iași. La 15 ani am decis să fac încă un pas spre a-mi îndeplini visul de a deveni pilot comercial și m-am înscris la cursurile de planorism de la Aeroclub, unde în doar câteva luni am reușit să obțin licența.

Am continuat orele de zbor în anii următori, iar în 2019 am susținut un interviu la Wizz Air Pilot Academy, fiind selectat pentru cursurile de pilot comercial în Kavala, Grecia. A fost un curs intens, de 22 luni, cu 14 examene teoretice și aproximativ 190 de ore de zbor. Anul trecut am obținut licența, apoi am început type rating-ul pe Airbus A320/321. După o perioadă de training la baza Wizz Air din Budapesta, de azi îmi continui activitatea de copilot la baza din Iași”, a menționat George Nauznicov, first officer Wizz Air.

Emoții și visuri mari

Avion de linie

Cândva un planespotter împătimit, George Nauznicov tocmai și-a făcut debutul în carieră

George Nauznicov are ambiții mari, își dorește să aterizeze în calitate de pilot în viitorul apropiat.

„Cel mai mare vis al meu este să aterizez, ca pilot, în locul unde a început acest drum minunat, Aeroportul Iași, iar azi am făcut un prim pas, în calitate de first officer Wizz Air. Sunt foarte entuziasmat de tot ce trăiesc în acest moment. Mulțumirile mele se îndreaptă, firesc, și către compania aeriană care mi-a oferit șansa unică de a-mi vedea visul împlinit, de a învăța și profesa alături de profesioniști adevărați.

De asemenea, le sunt recunoscător tuturor celor care m-au încurajat și susținut în această provocare: părinților mei, instructorului de planorism de la Aeroclubul din Iași, colegilor de la Plane Spotters Iași. Îndemnul meu pentru tinerii care doresc să ajungă piloți este să nu renunțe niciodată la pasiunea lor, indiferent ce piedici vor întâmpina, pentru că, în final, toată investiția și sacrificiile le vor oferi nenumărate satisfacții”, a mai spus George Nauznicov, first officer Wizz Air.

Comentarii
  • FELICITARI!

    Poate reprezenta un model pentru tinerii din ziua de astazi, care din pacate imbratiseaza modele precum, Florin Salam si multe alte vedete!

  • Un băiat care a știu ce vrea de la viață, încă de când avea doar 15 ani!! Numai așa îți poți face un rost în viață, nu petrecând prin cluburi, cu droguri și fufe. Felicitări lui și familiei care l-a crescut și educat în acest mod!!

  • Frumos, bravo! Succes in continuare!

  • Felicitari!

  • a petrecut si el in club..dar de planorism

  • Meteor Burlui

    Felicitări lui și familiei care l-a crescut și educat în acest mod!!

  • Un consatean

    Cine știe copilul cu r și de unde a avut tactu bani sa îl tina în scoli

  • Bravo, asa tinar poate fi un exemplu de perseverenta si determinare pentru implinirea unui vis. Dar el a stiut ce vrea sa faca in viata si in timp a perseverat. Felicitari!!!

  • Bravo, asa tinar poate fi un exemplu de perseverenta si determinare pentru implinirea unui vis. Dar el a stiut ce vrea sa faca in viata si in timp a perseverat. Felicitari!!!

  • CETĂȚEAN DIN IASI

    Bravo lui și sincere felicitări !!! Un om adevărat care a știut ce vrea de la viață! Dumnezeu să te ocrotească și să ai mult succes!!! La mai mare !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *