Prima pagină » Culinar » Ardei umpluți de post cu soia. Rețeta simplă, la îndemâna oricui

Ardei umpluți de post cu soia. Rețeta simplă, la îndemâna oricui

05 dec. 2023, 09:25,
BZI.ro, în Culinar

În zilele cu restricții alimentare, putem pregăti niște ardei umpluți de post cu soia. Aceștia se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Ardeii umpluți de post pot fi făcuți și cu ciuperci și soia. Iată rețeta simplă, la îndemâna oricui.

Ardei umpluți de post cu soia

Dacă vrem să pregătim o mâncare delicioasă, sănătoasă și sățioasă putem face niște ardei umpluți de post cu soia. Aceștia sunt ideali nu doar în zilele cu restricții alimentare, ci și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat delicios.

Mâncărurile de post sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după preferințe. Pe lângă ardeii umpluți de post cu soia putem face și o tocăniță de ciuperci. La fel de bine putem face și o tocană de legume cu orez. Aceasta este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Pe placul multora dintre noi sunt și gustoasele sarmale de post mănăstirești. Acestea au o savoare deosebită și se fac cu varză murată sau cu varză dulce, în funcție de gust și preferințe. Ardeii umpluți cu soia sunt savuroși și ideali de servit la orice masă. Ardeii de post pot fi umpluți cu soia și cu ciuperci pentru un plus de savoare. Aceștia merg serviți de minune cu mămăligă caldă sau cu câteva felii de pâine de casă pufoasă și gustoasă, pregătită după rețeta bunicii.

Ardeii umpluți nu lipsesc nici de la masa de Crăciun sau de Revelion, fiind făcuți cu carne de porc. Ardeii cu carne merg de minune cu smântână și mămăligă caldă.

Cum să pregătești un preparat gustos și sănătos

Pentru câteva porții de ardei umpluți de post vom avea nevoie de 8 ardei, 500 g de orez, 300 g de soia, 3 morcovi, 1 țelină, 1 legătură de pătrunjel, 300 ml de suc de roșii, 500 g de ceapă, sare, 3 roșii, piper.

Într-un bol cu apă se pun la hidratat granulele de soia, apoi se pune la înmuiat și orezul în apă fierbinte. După aceea într-o tigaie cu ulei încins se călește ceapa tocată mărunt apoi se adaugă morcovul și țelina date prin răzătoare.

După ce legumele au căpătat o textură moale, se ia tigaia de pe foc și se adaugă sucul de roșii, orezul scurs de apă și soia. Se pune pătrunjelul proaspăt tocat și se potrivește gustul cu sare și piper. Se spală ardeii și se curăță de semințe. Se curăță și capacele apoi se vor umple cu amestecul de orez, soia și legume. Se apasă capacele bine pe fiecare ardei să nu curgă umplutura. Se așază ardeii umpluți într-o oală, iar deasupra se pun felii de roșii. Se toarnă apă cât să acopere ardeii și se fierb ardeii la foc mic. La final, se servesc ardeii cu pâine de casă sau cu o mămăliguță făcută cu cartofi.

Ardeii umpluți de post cu soia sunt gustoși, sănătoși și ușor de făcut. Acest preparat culinar este ideal în zilele cu restricții alimentare, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare sățioasă și delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *