Prima pagină » Culinar »  Ardei umpluți de post cu ciuperci, o rețetă delicioasă pentru post sau dacă vrei să scapi de kilogramele în plus

 Ardei umpluți de post cu ciuperci, o rețetă delicioasă pentru post sau dacă vrei să scapi de kilogramele în plus

01 iul. 2024, 13:15,
BZI.ro, în Culinar

Ardei umpluți de post cu ciuperci, această rețetă simplă dar cu o savoare nemaiîntâlnită, mai mult ca sigur te va ajuta să scapi de kilogramele în plus. Ingredientele sale pline de vitamine, dar sărace în grăsimi, te vor ajuta foarte mult să ții dieta pe care ți-o propui.

Ardeii umpluți cu orez și ciuperci de post sunt o alegere delicioasă pentru o masă de post, oferind o combinație simplă și plină de savoare. Ardeii dulci sunt umpluți cu un amestec cremos de orez, ciuperci, ceapă, morcov și verdeață, împreună cu alte legume disponibile în casă. Această rețetă nu doar că este sănătoasă și hrănitoare, dar aduce și o explozie de arome în fiecare îmbucătură.

Ingrediente necesare pentru ardei umpluți de post cu ciuperci

În primul rând, este important câți ardei doriți să faceți. Este recomandat să folosiți în jur de 20 de ardei grași pentru a avea câteva porții pentru toată familia. Pe lângă ardei, mai aveți nevoie de două cepe mari, un morcov, în jur de un kilogram de ciuperci (puteți folosi orice fel de ciuperci doriți), aproximativ 50 de ml de ulei de floarea soarelui, jumătate de kilogram de orez (ideal să fie cu bob rotund), sare și piper după gust. De asemenea, pentru un gust mai bun puteți adăuga mărar, pătrunjel, frunze de țelină, bor sau zeamă de lămâie, dar și o tijă de țelină apio sau o bucată de rădăcină de țelină (aici mai puteți adăuga orice fel de rădăcinoase doriți).

Mai întâi de toate, luăm cepele și le curățăm bine apoi le tăiem în cubulețe mici. Se pun într-o tigaie împreună cu 50 de ml de ulei și se pun la foc. Nu uitați să amestecați mereu și se lasă în jur de 5 minute la foc mare, apoi se adaugă morcovul și țelina. Morcovul trebuie dat pe răzătoare iar țelina și ciupercile tăiate cubulețe.

Atenție să curățați și să inspectați foarte bine ciupercile înainte de a le adăuga în mâncare. Spălați-le cu un jet puternic de apă să nu aibă nisip, pământ sau alte impurități. Acum puteți adăuga și legătura de sparanghel. De asemenea, puteți adăuga și alte legume pe care le aveți în cameră, fie ele spanac, fasole verde, vinete sau chiar dovlecei.

 Mod de preparare

Pentru ciuperci este recomandat să folosiți cele românești dar puteți folosi și bureți, champignon, ghebe sau galbiori. Legumele se lasă pe foc până când devin moi și lichidul scade natural, fără a adăuga apă. Ciupercile își vor lăsa propriul lor suc.

Apoi se adaugă orezul și 100 ml apă și se lasă să fiarbă încă 10 minute, până când orezul absoarbe apa. Se condimentează cu sare și piper după gust. Orezul, fiind ușor umflat, se va lega mai bine. Am folosit orez cu bob rotund, ideal pentru a obține o consistență perfectă.

Ardeii grași se spală bine, li se decupează capacele și li se îndepărtează semințele. Verdețurile tocate se amestecă cu orezul umflat și se umplu ardeii. Se pun capacele pe ardei și se așază într-o cratiță sau tava adâncă. În jurul ardeilor se așază frunzele de țelină.

Se completează cu apă, borș sau un pahar de vin alb, astfel încât ardeii să fie complet acoperiți. Se acoperă tava cu un capac și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 40 de minute. După acest timp, se stinge cuptorul și se lasă în continuare în cuptor timp de încă 20 de minute. În acest timp, orezul va absorbi aromele și se va umfla perfect.

Între ardeii umpluți se pot adăuga roșii, dovlecei sau alte legume pregătite în același mod. De asemenea, se poate adăuga suc de roșii sau bulion în apa în care fierb ardeii pentru un plus de savoare.

Ardeii umpluți cu orez și ciuperci de post sunt o alegere delicioasă pentru o masă de post, oferind o combinație simplă și plină de savoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 iulie 2024
03 iulie 2024