Prima pagină » Culinar » Ardei umpluți cu varză pentru iarnă. Secrete culinare pentru o conservă aromată și gustoasă

Ardei umpluți cu varză pentru iarnă. Secrete culinare pentru o conservă aromată și gustoasă

30 aug. 2023, 10:36,
în Culinar

Multe doamne pricepute în bucătărie pregătesc niște ardei umpluți cu varză pentru iarnă. Aceștia sunt delicioși, au o textură crocantă, iar varza le va oferi un gust dulce-acrișor și o aromă deosebită. Aceste murături sunt nelipsite din cămară alături de alte bunătăți pentru sezonul rece. Iată câteva secrete culinare pentru o conservă aromată și gustoasă.

Ardei umpluți cu varză pentru iarnă

Delicioșii ardei umpluți cu varză pentru iarnă sunt nelipsiți din cămara gospodinelor. Aceștia se pun la murat foarte ușor la borcan sau la butoi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține o conservă savuroasă.

Ardeii umpluți cu varză pentru iarnă sunt ideali de servit la orice masă alături de o friptură fragedă și gustoasă, dar merg perfect și împreună cu niște cartofi prăjiți la tigaie sau la cuptor. Pe lângă acest tip de murături, putem pune și niște varză murată la butoi. Pentru a oferi o culoare deosebită murăturii și un gust aparte putem adăuga și niște sfeclă, conopidă, gogonele și castraveți.

Din cămară nu trebuie să lipsească pe lângă murături și niște zacuscă de vinete, de ardei sau de fasole la borcan. La fel de bine putem face și niște compot, dulceață și tocană de legume cu orez, toate acestea fiind ideale de servit în sezonul rece și nu numai.

Cum să pregătești acasă niște murături perfecte

Dacă vrem să punem la murat niște ardei umpluți cu varză pentru iarnă vom avea nevoie de 10 ardei potriviți, o varză, un morcov, 35 g de sare, 1,5 litri de apă, 2 bețe de mărar uscat, 5 frunze de țelină și o bucată de hrean.

Mai întâi se spală bine legumele și se curăță. Se toacă varza mărunt apoi morcovul se dă prin răzătoare. Într-un bol mare se pune morcovul peste varză și se adaugă 10 g de sare apoi se amestecă foarte bine. Se lasă varza și morcovul cu sare să stea timp de 40 de minute.

Ardeii spălați și curățați se decupează în partea de sus tăind la rotund cotorul. Se lasă la scurs de apă apoi se pregătește saramura. Într-o oală cu apă se pune sare și se lasă să dea în clocot. În câteva borcane de dimensiuni medii sau înttâr-un borcan mare se pun câteva frunze de țelină, 2 felii de hreabân și o ramură de mărar uscat.

Se vor umple ardeii cu varză apoi se așază cât mai bine pentru a nu rămâne spațiu între ei. În golurile rămase se pune heanul și morcovul ras. Deeasupra în borcan se mai pun câteva frunze de țelină, mărar uscat și se fixează ardeii. Se toarnă saramura caldă în borcane, se pun capacele și să așază borcanele cu susul în jos. A doua zi se depozitează borcanele în cămară, la loc uscat și răcoros.

Ardeii umpluți cu varză pentru iarnă sunt gustoși, aromați și ideali de servit la mesele festive. Murăturile sunt ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Cu aceste murături îi vom cuceri pe toși cei de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024