Prima pagină » Culinar » Ardei iuți murați turcești. Rețetă ce complimentează multe feluri de mâncare

Ardei iuți murați turcești. Rețetă ce complimentează multe feluri de mâncare

06 oct. 2023, 12:19,
în Culinar

Unele persoane apreciază mâncărurile picante, în timp ce altele nici nu vor să le guste. Cu toate acestea, unele bucătării internaționale se bazează pe astfel de amestecuri de condiment, de multe ori picante. De exemplu, mâncărurile din Turcia, India și unele din țările din Orientul Mijlociu sunt foarte picante. Turcii apreciază foarte mult mâncarea picantă, în special în partea de est a țarii, unde ardeii iuți murați turcești (ardei iuți roșii, verzi, lungi, scurți etc.) pot fi serviți adesea alături de orice fel de mâncare.

Ingrediente pentru prepararea de ardei iuți murați turcești

Din iarnă și până vara, ardeii proaspeți (verzi sau roșii) sunt mereu prezenți la mesele turcilor, fie că e prânz sau cină. Ardeii, fie proaspeți, uscați sau murați se potrivesc foarte bine cu toate mâncărurile lor. Ardeii murați mici (Acı cin biber turşusu) și ardeii lungi verzi iuți (Acı sivri biber turşusu) au un gust deosebit și sunt foarte populari. În continuare vom împărtăși rețeta de ardei iuți murați mici, însă îi poți folosi la fel de bine și pe cei lungi. Ardeii iuți murați se potrivesc foarte bine cu felurile de mâncare cu carne. De fapt, oricare dintre ardeii iuți turcești se potrivesc bine cu toate felurile de mâncare.

Cantitățile ingredientelor din această rețetă vor umple un borcan de mărime medie. Timpul de preparare este de aproximativ 10-13 minute, iar cel de gătire de aproximativ 20 de minute. Astfel, ingrediente necesare sunt formate din 500 g de ardei iuți mici, 7 sau 10 căței de usturoi, tăiați în bucăți mari sau tăiați în două, 4 sau 5 foi de dafin (opțional, dar foile de dafin previn bacteriile din murături și le conferă gust și aromă), 1/2 mână de năut uscat, 2 linguri de sare de rocă (dacă doriți, puteți folosi sare de mare), 1 linguriță de zahăr granulat, 1 cană de oțet, sucul de la o lămâie și jumătate de lămâie feliată (opțional), 1/2 linguriță de sare de lămâie (opțional), 2 pahare de apă purificată sau cât aveți nevoie în funcție de dimensiunea borcanului.

Turcii folosesc adesea năutul uscat, deoarece este foarte important pentru procesul de fermentare. Ar trebui să așezați năutul uscat pentru a acoperi partea de jos a borcanului. Năutul ajută la procesul de fermentare și absoarbe impuritățile, care altfel ar face saramura tulbure.

Modul de preparare si procesul de fermentație

În primul rând, așezați toate ingredientele pe masa de lucru, apoi curățați bine borcanul de sticlă de dimensiuni medii, preferabil cu apă clocotită. Apoi spălați bine ardeii iuți mici și tăiați codițele. Apoi, pentru a pregăti saramura pentru ardei iuți murați, pregătiți o oala de oțel sau aluminiu sau o oală de teflon. Saramura se va face din sare, oțet, apă, zahăr, suc de lămâie și sare de lămâie. Adăugați apa la fiert, dizolvați sarea și adăugați oțetul. În același timp, stoarceți lămâia în această oală. La sfârșitul acestui proces, saramura pentru murături este gata.

Luați borcanul și acoperiți partea de jos a borcanului cu un strat de năut și câteva foi de dafin, apoi umpleți borcanul cu ardeii iuți mici. Apoi turnați saramura pentru murături peste ardeii iuți până sus. Asigurați-vă că ardeii sunt acoperiți complet cu această zeamă. Apoi, adăugați felii de lămâie și restul de foi de dafin deasupra. Închideți bine capacul borcanului și așezați-l într-un loc întunecat, uscat și răcoros din casă. Lăsați să fermenteze timp de aproximativ 1 lună (puteți lăsa borcanul timp de 1-2 luni dacă doriți).

După aproximativ două săptămâni, ar trebui să verificați dacă totul este în regulă cu ardeii iuți murați turcești. Dacă nivelul apei scade, mai adăugați puțină saramură, apoi închideți din nou. Când sunt gata, ardeii își vor schimba nuanța și vor deveni crocanți. Acești ardei iuți merg bine lângă felurile de mâncare cu carne, ba chiar și la salate.

Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
redactia.ro
Prima decizie importantă luată de americani în privința României imediat după alegerea lui Nicușor Dan ca președinte
Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
a1.ro
Ce va face Ana Maria Gavrilă după victoria lui Nicușor Dan la prezidențiale. Decizia categorică anunțată în online
Playtech.ro
De când revin temperaturile de vară în România după valul de frig. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza
observatornews.ro
Nicuşor Dan scoate agenţii SPP la plimbare. Nu vrea coloană oficială, nu se mută îşi va duce fiica la şcoală pe jos
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cele mai frumoase mesaje și urări de Sfinții Constantin și Elena. Câți români își serbează ziua
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Ce se întâmplă în culisele PSD? PNL și USR își împart rămășițele partidului condus de Ciolacu / Surse EXCLUSIVE
Dailybusiness.ro
AUR, anunţ de ultimă oră pentru susţinătorii săi: „Refuzăm să girăm o farsă. Suntem într-un punct mai grav decât în noiembrie”
RomaniaTV
Carmen Iohannis și-a făcut INTERVENȚII la față. Soția lui Iohannis a întinerit peste noapte. Toți și-au dat coate când au văzut-o / FOTO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Şoc pentru români, se dau banii înapoi. Anunţ oficial de la Curtea de conturi
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`