Dacă îți plac gustările picante, atunci cu siguranță trebuie să încerci ardei iute tocat la borcan. Dacă urmezi rețeta bunicii vei avea parte de ardei crocanți care vor face orice fel de mâncare să aibă o aromă nouă. Astfel de semifabricate sunt potrivite atât ca gustare independentă, cât și ca ingredient integral în, de exemplu, preparate din carne.
Rețeta bunicii este descrisă pentru a pregăti un borcan de un litru cu ardei iute. Această rețetă este foarte asemănătoare cu hreanul ras la borcan. Întâi de a pregăti acest deliciu pune toate ingredientele într-un recipient. Acesta se umple cu apă clocotită, se pune la sterilizat timp de zece minute și se rulează. După cum puteți vedea, pregătirea unei gustări savuroase nu este deloc dificilă. Pentru a face această gustare pentru iarnă vei avea nevoie de 500 gr de ardei iute, 2 bucăți de umbrele de mărar, 2 bucăți de frunză de dafin alături de 2 bucăți de ienibahar. De asemenea, pentru o aromă deosebită poți adăuga 3 dinți de usturoi, sare în proporție de 1,5 linguriță și 1,5 linguriță de esență acetică. Această rețetă se poate pregăti și cu ardei copți la borcan.
Ardei chili pentru iarnă. Rețeta bunicii care îți va lua 10 minute
Pentru a pregăti ardei chili trebuie spălați ardeii în apă curgătoare. Ulterior, tăiem cozile, lăsăm ardeii întregi, nu scoatem semințele. Într-un borcan curat bunica pune umbrelele de mărar spălate, foile de dafin, decojite și tăiate în jumătate. De asemenea, bunica nu uită niciodată să adauge cățeii de usturoi alături de mazărea ienibahar. Apoi așezați păstăile de ardei pregătite. La fel de ușor se pregătesc și castraveții bulgărești la borcan.
Ulterior, bunica turna cantitatea indicată de sare în borcan și apa clocotită. Adăugând esența de oțet. După care ea acoperea borcanul cu un capac curat sterilizat, punându-l și pe acela la dezinfectare timp de zece minute. După aceea, ea rula borcanul și îl lăsa să se răcească complet. Mereu bunica păstra borcanul cu ardei chili pentru iarnă la frigider. La fel ea păstra la rece și gogonelele murate.
Ardei iute tocat la borcan. Ingredientele de care vei avea nevoie pentru a pregăti deliciul
Bunica mai pregătea ardei iute la borcan mărunțit și tocat. Pentru un gust mai deosebit bunica combina ardeiul iute cu usturoi, ceapă, condimente, pregătind o marinată cu oțet. Acest preparat pentru iarnă se dovedește a fi un adaos excelent la preparatele din carne și legume pentru iubitorii de picant.
Pentru a pregăti conserva vei avea nevoie de doar 20 de minute. Iar pentru a umple un borcan vei avea nevoie de 4-5 bucăți de ardei iute, zahăr granulat aproximativ 2 linguri, sare 0,5 linguri, 5 bucăți de mazăre ienibahar și 1-2 bucăți de frunză de dafin. De asemenea, vei mai avea nevoie de 3 căței de usturoi și o bucată de ceapă. Pentru a aromatiza preparatul poți adăuga o linguriță de oregano.
Pentru saramură vei avea nevoie de oțet de masă de 9% aproximativ 1-2 lingurițe și apă aproape o lingură. Pentru a pregăti marinata, este necesar să turnați apă în cratiță în cantitatea indicată. Adăugând ulterior și cantitatea de sare. Adăugați zahăr granulat și puneți frunze de dafin, mazărea de ienibahar și oregano uscat.
După care aduceți la fierbere amestecul. Gătiți consistența timp de un sau două minute la foc lent. La sfârșitul gătitului se toarnă oțetul, se amestecă și se scoate de pe foc. După care clătiți bine ardeii, tăiați cozile. Tocăm foarte bine ardeiul și curățăm ceapa și usturoiul de coajă.
Pentru a pregăti ardei iute tocat la borcan trebuie să spălăm, să tăiem bucatele în bucăți mici subțiri. Punem ardeii tocați împreună cu usturoiul și ceapa în borcane sterile curate. Ulterior, adăugăm în borcane marinata fierbinte. Închidem cu un capac steril, lăsăm să se răcească complet. După o zi ardeiul va fi deja marinat si se poate manca la fel precum și salata din gogonele verzi. Este mai bine să depozităm borcanul la frigider.