Prima pagină » Culinar » Ardei capia întregi la borcan. Trucuri care te vor ajuta să pregătești o conservă aromată

Ardei capia întregi la borcan. Trucuri care te vor ajuta să pregătești o conservă aromată

22 sept. 2023, 11:06,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine pregătesc pentru sezonul rece niște ardei capia întregi la borcan pentru iarnă. Din cămară nu trebuie să lipsească această conservă crocantă, gustoasă și sănătoasă alături de alte delicii. Delicioșii ardei capia întregi la borcan sunt ușor de pregătit, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să pregătești o conservă aromată.

Ardei capia întregi la borcan

De pe lista bunătățurilor pentru cămară nu trebuie să lipsească niște ardei capia întregi la borcan. Aceștia își pot păstra savoarea și proprietățile pe timp de iarnă, dar trebuie să avem în vedere câteva secrete culinare.

Ardeii capia întregi la borcan merg serviți împreună cu niște fripturi fragede și gustoase sau pot fi folosiți ca ingredient principal pentru o tocăniță cu vinete și ardei copți. De asemenea, pe lângă această conservă aromată putem face și o tocăniță cu orez și vinete coapte, câteva borcane cu zarzavat, iar murăturile la butoi sunt nelipsite.

Ardeii capia au o textură aparte și sunt extrem de gustoși, iar dacă îi conservăm la borcan pentru iarnă, vor putea fi serviți la orice masă alături de alte bucate alese.

Rețeta cu care vei obține o conservă delicioasă

Dacă vrem să punem niște ardei capia întregi la borcan petnru iarnă vom avea nevoie de 4 kg de ardei capia, 350 ml de oțet, 100 ml de ulei, 4 căței de usturoi, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de boabe de muștar, 1 lingură de sare și 1 lingură de boabe de piper.

Mai întâi se pregătesc ardeii capia. Aceștia se spală, se lasă la scurs apoi se coc în cuptor sau pe grătar. După aceea se curăță ardeii de coajă și se lasă la scurs. Ardeii capia se desfac pe o singură parte pentru a le scoate cotorul și semințele. Delicioșii ardei copți și curățați se pun în borcane sterilizate, cu tot cu zeama pe care au lăsat-o ardeii.

În borcane se pun și câteva felii de usturoi. După aceea se pregătește o zeamă care va păstra ardeii crocanți și aromați cât mai mult timp. Într-un vas se pune oțetul împreună cu uleiul, sarea, piperul și boabele de muștar apoi se lasă totul la fiert timp de 10 minute. Lichidul fierbinte se toarnă peste ardeii capia din borcan. După ce borcanele cu ardei copți se lasă la răcit pentru câteva ore, se depozitează în cămară, la loc uscat și răcoros. Această conservă este ideală de servit la orice ocazie, alături de alte bucate alese.

Ardeii capia întregi la borcan sunt gustoși, aromați și ușor de pregătit. Acest deliciu va completa savoarea altor bucate alese.  Ardeii copți la borcan merg de minune cu o friptură fragedă, cu o tocăniță sau cu alte delicii tradiținale. Pe lângă ardeii capia la borcan, putem pune și niște gogoșțari în oțeț sau în sos propriu. Aceștia pot fi serviți ca atare sau pot fi folosiți ca ingredient de bază în prepararea unei tocane savuroase. Gogoșarii copți merg de minune și la o salată de vinete sau pot fi serviți cu o porție de pui cu smântână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *