Rețeta de ardei capia în oțet este una dintre delicioasele rețete clasice de conservare a ardeilor, un preparat savuros, perfect ca garnitură și în salate.
Ardeii capia în oțet sunt perfecți pentru a te bucura de ei toată iarna dar și pe timpul verii, aceștia fiind ingredientul care completează perfect o salată.
Cum faci cea mai bună rețetă de ardei capia în oțet
Cea mai bună rețetă de ardei capia în oțet este și foarte simplă, ardeii sunt gata în mai puțin de o oră.
Dacă vei respecta pașii simpli descriși, vei obține cea mai bună rețetă de ardei capia în oțet, care nu se alterează, vor ține un timp îndelungat și sunt perfecți pentru iarnă.
Pentru realizarea rețetei, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg de ardei capia, frunze de țelină, o țelină, 700 ml de apă, 300 ml oțet, 100 gr de zahăr, 5 frunze de foi de dafin, 2 linguri piper negru, 2 linguri de muștar boabe, 4 linguri de sare, 4 linguri de sare grunjoasă, un morcov.
Pentru început, se curăță ardeii, eliminându-se toate semințele și se taie în felii.
Într-o oală suficient de mare se pun apa, oțetul, zahărul, frunzele de dafin, boabele de piper, muștarul boabe, sare grunjoasă și frunzele de țelină tăiate mici și se pun toate la fiert.
Când începe să fiarbă, băgați ardeii în oală și îi opăriți circa 10 minute, până își schimbă culoarea. Apoi îi scoateți cu o paletă din oală și îi puneți în borcane, așezându-i să încapă cât mai mulți.
Puneți rondelele de morcov și feliile de rădăcină de țelină în borcane, apoi turnați apa cu oțet în borcane.
Sigilați cu capace și sterilizați borcanele prin fierbere.
Salată de varză cu morcov și ardei
Ardeii capia în oțet se pot adăuga la fel de bine și în salate si pentru prepararea acesti salate aveți nevoie de o varză mărișoară, de un morcov și de un borcan cu ardei în oțet.
Următorul pas constă în tăierea verzei în două si apoi tocați-o mărunt. Pentru asta puteți folosi pe răzătoare specială sau o puteți tăia cu ajutorul unui cuțit. La fel și morcovul, se poate da pe o răzătoare obișnuită și în final va alea o altă formă, dat pe răzătoare acesta e ras mai finuț.
Ardeii capia în oțet este de preferat să-i tăiați cu ajutorul unui cuțit în fideluță.
Pe lângă morcov și ardei în oțet, în salată mai puteți pune, dacă vă place, și mărar tocat fin.
Dacă varza este una mai tânără, nu mai este nevoie să o frecați cu sare ci e suficient să puneți sarea în dressing. Ca și dressing puteți folosi o combinație de ulei și oțet dar la fel de bine se poate folosi și zeama din borcanul cu ardei. Va avea un alt gust, o altă aromă, aici depinde de preferințele fiecăruia.
Astfel, putem consuma ardeii în oțet atât pe timpul iernii, cât și pe timpul verii, răcorindu-vă cu o salată proaspătă de legume, care poate fi foarte bine și garnitură pentru grătar.