Ardeii bulgărești la borcan sunt un fel de mâncare extrem de simplă de pregătit pentru iarnă. Dacă vrei să mănânci ardei întreg murat tot anul, ar trebui să începi să-l gătești acum. Iar când vei pune iarna pe masă ardei umpluți cu orez, nimeni nici nu va ghici că sunt pregătiți din ardei conservați.
Conservarea ardeiului gras pentru iarnă la borcan pentru umplutură este o ieșire excelentă pentru acele persoane care nu sunt fericiții proprietari al unui congelator încăpător. Un astfel de preparat de ardei dulci pentru iarnă pentru umplutură vă va permite să gătiți rapid și fără bătăi de cap ardei delicioși umpluți cu carne sau legume. Pentru comoditate, în rețeta prezentat vei avea cantitatea necesară de ingrediente pentru un borcan de trei litri.
Ardei bulgărești la borcan. Ce legume să folosești pentru murătură
Pentru a reuși să obții un borcan de trei litri de ardei vei avea nevoie de 16-20 de bucăți de legume, 2 litri de apă și o lingură de sare. De asemenea, va trebui să adaugi și o linguriță de oțet de mere. Înainte de a rula ardei pentru umplutură pentru iarnă, trebuie să cumpărați legume suculente, de preferință cu pereți groși.
O conservare mai interesantă va arăta din ardei de diferite culori. Pregătirea ardeilor pentru umplutură pentru iarna constă în selectarea cu grijă a exemplarelor întregi de legume și nedeteriorate. La legume se taie capacul de pe marginea cozii, se scoate cutia cu semințe și compartimentele despărțitoare.
După care se spală bine ardeii decojiți în apă rece, scăpând de resturile de semințe. Astfel se procedează și atunci când vrei să pregătești o zacuscă din vinete cu ardei. Verificăm și ardeii din interior pentru vedea dacă nu sunt deteriorați. Avem nevoie doar de legume cu o textură impecabilă. Prin urmare, atunci când cumpărați, luați ardei cu o marjă mică, uneori nu se vede din exterior că dăunătorii sau putregaiul au preluat deja în interior.
Cu ce poate fi înlocuit oțetul pentru saramură. Câte minute trebuie ținuți ardeii pe foc
Din moment ce legumele sunt pregătite pune într-o cratiță mare, încălziți apa la fiert, adăugați sare și amestecați. Pune ardeii în apă clocotită, acoperă cratița cu un capac. După fierbere, fierbeți ardeii sub un capac închis la foc scăzut timp de 5 minute. La fel se țin și castraveții bulgărești.
Ulterior, aranjați ardeii în borcane sterilizate. Este mai ușor să mutați ardeii cu un clești de carne cu vârfuri de silicon. În borcan, în funcție de mărimea ardeilor, pot încăpea 15-20 de bucăți. După câteva minute, pe măsură ce borcanul este plin, ardeii se vor așeza puțin si se vor mai putea intra încă 2-3 bucăți.
După care se toarnă o linguriță de oțet natural în borcanul de-a lungul peretelui. Acesta se toarnă odată cu saramura clocotită în care s-au fiert ardeii. Conform rețetei, este posibil să înlocuiți oțetul cu 2-3 pastile de acid acetilsalicilic, adică aspirină, dacă nu aveți prejudecăți față de medicamentele din preparatele alimentare.
Din moment ce toate ingredientele au fost adăugate la ardeii bulgărești la borcan puteți trece la depozitarea acestora. Astfel, întoarceți borcanele cu susul în jos acoperă cu ceva călduț. Se lasă așa până se răcește. Apoi borcanul poate fi mutat într-o locație de stocare permanentă. Acești ardei se păstrează bine în cămară la temperatura camerei.