Prima pagină » National » Ard peste 200 de hectare de teren în Mehedinţi. Există pericolul ca focul să ajungă la gospodării
Ard peste 200 de hectare de teren în Mehedinţi. Există pericolul ca focul să ajungă la gospodării

Ard peste 200 de hectare de teren în Mehedinţi. Există pericolul ca focul să ajungă la gospodării

02 sept. 2024, 21:00,
în National

Pompierii din Mehedinţi intervin luni pentru stingerea unui puternic incendiu care a cuprins deja peste 200 de hectare de teren, existând pericolul ca focul să ajungă la gospodării.

„O situaţie deosebită, ce necesită eforturi susţinute, se desfăşoară, încă din cursul zilei de ieri, pe raza localităţii Bâlvăneşti, unde echipajele trebuie să acţioneze pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 200 hectare, cu posibilităţi de propagare la gospodăriile cetăţenilor”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinţi, citat de News.ro.

Există pericolul ca focul să ajungă la gospodării

Sursa citată a precizat că 46 de pompieri, 4 pădurari şi Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) intervin cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un ATV, saci stingători şi unelte genistice pentru limitarea şi stingerea acestuia.

„Intervenţia este una dificilă, deoarece flăcările se extind cu repeziciune din cauza uscăciunii avansate. A fost transmis şi un mesaj de avertizare a populaţiei din zonă prin sistemul RO-ALERT”, a precizat sursa citată.

În sprijin a fost solicitat şi un elicopter Black Hawk echipat cu sistemul Bambi Bucket din cadrul IGAv, care urmează să ajungă în zone afectată.

Incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în apropiere de A1, în Dâmboviţa

Pompierii dâmboviţeni intervin, luni seară, la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în zona Autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 68, pe raza comunei Petreşti, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

„Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unui incendiu de vegetaţie uscată în comuna Petreşti, pe Autostrada A1, la kilometrul 68. La faţa locului incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 8.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Se acţionează pentru lichidarea incendiului”, a precizat ISU Dâmboviţa.

Conform sursei citate, Detaşamentul de Pompieri Găeşti intervine cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *