Prima pagină » Actualitate » Arbitrul Ovidiu Hațegan a suferit un infarct. A fost operat de urgență

Arbitrul Ovidiu Hațegan a suferit un infarct. A fost operat de urgență

28 mart. 2022, 08:57,
BZI.ro, în Actualitate

Unul dintre cei mai cunoscuţi arbitri din România are mari probleme de sănătate. Arbitrul Ovidiu Haţegan a suferit un infarct şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală urgenţă la un spital din Timişoara.

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara a transmis faptul că cel mai bine cotat arbitru din ţara noastră a ajuns la unitatea de primiri urgente în stare gravă.

Arbitrul Ovidiu Hațegan a suferit un infarct

Ovidiu Hațegan, în vârstă de 41 de ani, se afla în locuinţa sa din Arad, iar deodată a simţit dureri extrem de puternice în zona pieptului. Centralul a simţit această modificare a stării generale imediat după ce şi-a făcut antrenamentul zilnic.

A fost transportat la spital de urgenţă unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, unde i s-a montat un stent. Medicii timişoreni i-au transmis arbitrului ca a suferit un infarct. Se va vedea dacă Haţegan îşi va putea continua cariera la nivelul înalt pe care-l deţinea până în momentul internării.

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, Luca Constantin Tudor, a trasmis luni, 28 martie 2022, că arbitrul Ovidiu Haţegan a ajuns în stare gravă, dar starea de sănătate este foarte bună în acest moment.

„Domnul Haţegan a ajuns în cursul nopţii, de urgenţă, adus cu ambulanţa de la Arad, într-o stare gravă. Noi suntem singurul institut din vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenţionale. În concluzie, pentru că avem o linie de gardă care asigură permanenţa la laboratorul de angiocoronografie, a fost introdus de urgenţă în sală, i-am făcut angiografia, am constatat că are o arteră înfundată şi i s-a pus un stent. Starea lui este stabilă, în prezent este foarte bine, continuăm să-i facem nişte investigaţii suplimentare şi în acest fel vom vedea şi ce se întâmplă în continuare cu cariera dânsului. Referitor la gravitate, sigur, toată lumea ştie că un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la zece la sută. În condiţiile în care pacientul este adus într-un timp util la spital, ceea ce a fost şi cazul dânsului, sigur că prognosticul lui este mult mai bun. Nu cred că se pune problema de complicaţii ulterioare majore, iar în ceea ce priveşte cariera sportivă nu ne putem pronunţa în acest moment, dar depinde cum vor evolua lucrurile în continuare şi, bineînţeles, de opţiunea lui”, a menționat Luca Constantin Tudor, managerul spitalului în care a fost operat Ovidiu Haţegan, într-o conferinţă de presă.

Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai bine cotați arbitri români

Reamintim faptul că cel mai bine cotat arbitru român este Ovidiu Hațegan. Acesta a arbitrat 295 de meciuri în Liga I şi numeroase partide conduse la nivel internaţional, mai ales în Liga Campionilor, face parte din categorie Elite, cea mai înaltă a UEFA.

De asemenea, se numără printre centralii care pot fi selecţionaţi pentru a arbitra la Cupa Mondială din Qatar.

Înainte de a suferi infarctul, Haţegan revenise recent din Arabia Saudită, unde a condus câteva meciuri.

Arbitrul Ovidiu Hațegan a suferit un infarct, însă în aceste momente se află în afara oricărui pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *