Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Ar trebui să vă spălați dinții înainte sau după ce ați băut cafea?
Ar trebui să vă spălați dinții înainte sau după ce ați băut cafea?

Ar trebui să vă spălați dinții înainte sau după ce ați băut cafea?

07 apr. 2021, 15:59,
în Sanatate

Potrivit medicilor stomatologi, este foarte recomandat să vă spălați dinții înainte de a vă bea cafeaua. Dacă faceți invers, riscați să vă deteriorați smalțul dinților, deoarece periajul va avea o latură abrazivă datorită mediului deja acid din gură generat de cafea. Ar trebui să vă spălați dinții înainte sau după ce ați băut cafea?

Dacă sunteți un fan al cafelei de dimineață, să știți că atunci când vă spălați dinții este esențial dacă mentineți sanatatea smalțulului. Cafeaua îți poate pata dinții, iar aciditatea ei poate eroda și smalțul. Potrivit medicilor stomatologi, pentru a evita deteriorarea dintilor, este esențial să vă spălați dinții înainte de a vă consuma cafeaua. Un ritual surprinzător, dar eficient, potrivit Christinei Meiners, un dentist american.

„Dacă dinții tăi sunt curați, cafeaua nu va găsi nimic de care să se agațe”, a declarat medicul dentist de la o clinică din San Antonio pentru The Huffington Post.

Nu vă spălați dinții într-un mediu acid!

Smalțul nostru este de fapt alcătuit din micro-cavități în care sunt depuse particule alimentare, formând pete superficiale pe întreaga suprafață a smalțului. Prin urmare, medicul dentist vă sfătuiește să vă spălați dinții, să vă clătiți gura cu apă pentru a neutraliza nivelul de aciditate din gură și apoi să vă beți cafeaua.

„Nu ar trebui să vă spălați dinții într-un mediu acid, este chimic abraziv”, a declarat pentru The Huffington Post medicul dentist din New York Sonya Krasilnikov. Potrivit Christinei Meiners, spălarea dinților după cafea este ca „împrăștierea mai multor acizi pe dinți, ceea ce ii poate face să se deterioreze mai repede și să ii facă mai sensibili”.

Raspanditi mai mult acid pe dinți [decât îi curățați], aceasta îi poate face să se deterioreze mai repede și să provoace mai multă sensibilitate. Dacă se intampla punctual, consecințele nu vor fi rele pentru dinții tăi. Pe de altă parte, dacă este un obicei, îți poate deteriora serios smalțul pe termen lung. Dacă se întâmplă asta o dată, va fi doar o micro-abraziune, nimic grav. Pe de altă parte, dacă este un obicei obișnuit, îți vei uza smalțul.

Așteptați o jumătate de oră înainte de a vă spăla dinții

Dacă într-adevăr nu puteți suporta respirația de cafea, medicii stomatologi vă sfătuiesc să așteptați cel puțin o jumătate de oră înainte de a vă spăla dinții.

Saliva neutralizează pH-ul gurii. În jumătate de oră revine la starea sănătoasă. Puteți apoi să vă spălați dinții în deplină siguranță. O jumătate de oră este de obicei suficientă. Pentru a-ți împrospăta respirația, poți mesteca gumă cu xilitol, care împiedică dezvoltarea bacteriilor sau pur și simplu poți clăti gura cu apă curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *