Prima pagină » Local » Ar putea fi încoronat drept cel mai „pilit” șofer prins în ultimii ani în trafic. În pragul comei alcoolice, a uitat unde este pedala de frână – FOTO/VIDEO

Ar putea fi încoronat drept cel mai „pilit” șofer prins în ultimii ani în trafic. În pragul comei alcoolice, a uitat unde este pedala de frână – FOTO/VIDEO

17 iun. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Bărbatul care a provocat accidentul rutier de ieri din Păcurari ar putea fi încoronat drept cel mai „pilit” șofer prins în ultimii ani în trafic. Astăzi ar putea ajunge în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

Gheorghe Tomescu, un bărbat din Iași, ar putea fi încoronat drept cel mai „pilit” șofer prins în trafic în ultima perioadă. Acesta s-a urcat la volan după ce a dat mai multe pahare de alcool peste cap. A condus până în Păcurari, iar la un moment dat a intrat în mașina din față.

Ulterior, aceasta a fost proiectată în alt autoturism, iar într-un final au fost serios avariate patru mașini. În urma impactului, o femeie a fost rănită. Polițiștii rutieri au ajuns în zonă, iar când l-au testat pe șoferul vinovat de producerea accidentului au rămas uimiți. Avea o alcoolemie de peste 1,5 la mie.

„La data de 15 iunie a.c., polițiștii rutieri ieșeni au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe raza mun. Iași. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că între patru autoturisme a avut loc o coliziune. În urma impactului, o persoană a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, un rezultat ieșind pozitiv, cu o alcoolemie de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă”, transmite IPJ Iași.

Cel mai „pilit” șofer ar putea fi arestat pentru 30 de zile

Șoferul ar putea ajunge astăzi în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Dacă va fi acceptată, Gheorghe Tomescu ar putea sta pentru următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Nu a fost singurul șofer care ieri a condus sub influența alcoolului.

În cadrul unei acțiuni, la data de 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Iași au oprit pentru control un utilaj agricol care se deplasa pe DJ 282C într-o manieră sinuoasă. Întrucât șoferul utilajului agricol emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu bărbatul care ar putea fi încoronat drept cel mai „pilit” șofer prins în ultimii ani în trafic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *