Prima pagină » National » Aproximativ 60% din noile cazuri de coronavirus au fost raportate la persoanele vaccinate

Aproximativ 60% din noile cazuri de coronavirus au fost raportate la persoanele vaccinate

21 apr. 2022, 10:39, 1 ,
BZI.ro, în National

Noile cazuri de coronavirus au fost raportate la persoanele vaccinate. Aproximativ 54% din cazurile de COVID-19 înregistrate în săptămâna 11-17 aprilie au fost în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Ilfov. Raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) arata că peste 32% din decese au fost prezente în Bucureşti, Brăila, Teleorman, Mureş şi Prahova.

noile cazuri de coronavirus, vaccin coronavirus

Aproape 40,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, iar dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, sau la mai mult de 6 luni de la ultimă doză

60% din noile cazuri de coronavirus au fost raportate la persoanele vaccinate

Noile cazuri de coronavirus, potrivit raportului săptămânal realizat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, arată că 53,8% din cazurile înregistrate în săptămâna 11-17 aprilie au fost în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Ilfov.

De asemenea, aproape 40,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, iar dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, sau la mai mult de 6 luni de la ultimă doză.

În aceeaşi perioadă de timp, 32,3% din totalul deceselor s-au înregistrat în Bucureşti, Brăila, Teleorman, Mureş şi Prahova, iar 76,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

Este de precizat că de la începutul pandemiei până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au survenit la persoane peste 60 de ani, iar 54,6% din decese au fost la bărbaţi. Totodată, 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

noile cazuri de coronavirus, fiole de vaccin anticoronavirus

Totodată, 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată

Se continuă organizarea Loteriei de vaccinare

Într-o altă ordine de idei, marți 20 aprilie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea Ordonanței de Guvern nr. 19/2021, pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ creează cadrul legal pentru stimularea adresabilităţii populaţiei spre vaccinare. Astfel, persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub forma de tichete de masă, pe suport de hârtie.

Mai mult de atât, este prevăzută o măsură suplimentară de recompensare pentru persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 și se reglementează organizarea Loteriei de vaccinare, care constă în acordarea unor premii în bani persoanelor care sunt vaccinate cu schemă completă de vaccinare.

Actul normativ promulgat astăzi are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2021, prin care se reglementează modificarea şi completarea Legii nr.55/2020, precum şi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021, în sensul creării cadrului legal pentru stimularea adresabilităţii populaţiei spre vaccinare.

noile cazuri de coronavirus, fiole vaccin coronavirus

În aceeaşi perioadă de timp, 32,3% din totalul deceselor s-au înregistrat în Bucureşti, Brăila, Teleorman, Mureş şi Prahova, iar 76,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate

Alexandru Rafila dorește ca telemedicina să continue

De asemenea, Alexandru Rafila a declarat, vineri, 15 aprilie, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că a avut o discuţie cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru găsirea unei soluţii ca aceste servicii de telemedicină să continue.

„Am avut deja discuţii cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate încât să găsim o soluţie să permită în continuare aceste servicii pentru telemedicină, cu o condiţie însă. Aceste servicii nu trebuie să înlocuiască contactul medicului cu pacientul atunci când se poate. Ele trebuie să fie complementare, să asigure accesul în anumite situaţii pentru pacienţii din zone izolate, dar trebuie să găsim echilibrul just încât pacienţii să beneficieze şi de interacţiunea cu medicul. Să nu exagerăm”, a precizat ministrul Sănătăţii.

În acest context, un raport al INSP arată cum noile cazuri de coronavirus au fost raportate la persoanele vaccinate.

Comentarii
  • Mda…….Nu trebuie să vă mire faptul acesta!! Este ceva firesc pentru cei care au vrut vaccinul , dar ceva bănuți!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *