Prima pagină » Eveniment-Social » Aproximativ 300 de ieșeni, amendați de forțele de ordine
Aproximativ 300 de ieșeni, amendați de forțele de ordine

Aproximativ 300 de ieșeni, amendați de forțele de ordine

12 oct. 2020, 16:35,
în Eveniment-Social

Astfel, la data de 11 octombrie a.c., 384 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Sute de amenzi acordate ieșenilor

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber, precum și la operatori economici cu activitate în spații închise.

În total, pe 11 octombrie a.c., la nivelul județului Iași au fost verificate 102 societăți comerciale, 353 persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 289 sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.800 de lei.

În total, în perioada 01 – 11 octombrie a.c., la nivelul județului Iași au fost verificate 956 societăți comercial

La data de 3 iulie 2020 prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsuriloe, 3.321 de persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 1.774 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 312.175 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare. 

Misiuni instituționale în data de 11 octombrie în județul Iași

  • ISU a efectuat 5 misiuni, din care: 2 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 misiuni de decontaminare biologică, 1 alte misiuni.
  • IPJ a efectuat  84 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 18 misiuni specifice.
  • SRPT a efectuat 4 misiuni specifice.
  • ITPF a efectuat  1  misiuni specifice. 
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 174 misiuni, din care: 60 misiuni de transport către unități spitalicești,  10 misiuni de transport către spații de izolare, 54 misiuni de transport probe biologice, 40  misiuni de decontaminari biologice și 10 alte misiuni .
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și 1 mijloc auto.
  • DSP a efectuat 152 misiuni, din care: 29  inspecții (22 decizii carantină, 6 misiuni mixte la unități comerciale, 1 alte inspecții), 123 misiuni de supraveghere epidemiologică, (42 decizii carantină contact, 29 decizii prelungire izolare la domiciliu, 20 anchete epidemiologice, 32 alte misiuni).

Iașul, la un pas de carantină totală

Pandemia cu virusul COVID-19 și numărul uriaș de cazuri din ultimele săptămâni din municipiul Iași au dus către un scenariu nedorit de locuitorii orașului. Autoritățile ieșene și chiar conducerea de la Ministerul Sănătății au luat în calcul mai multe ipoteze ce conduc către o carantinare totală a municipiului Iași. Iașul se apropie de incidența de 3 la mie a numărului de cazuri de COVID-19, ceea ce poate duce la o serie de măsuri drastice. Citiți în rândurile de mai jos toate scenariile ce implică carantinarea municipiului Iași.

Cele 139 de cazuri de COVID-19 înregistrate în Iași în cursul zilei de ieri, 11 octombrie 2020, au făcut ca incidența infectărilor să se apropie vertiginos de 3 la mia de locuitori. În aceste condiții, municipiul Iași riscă să intre într-o carantină totală, ceea ce impune o serie de restricții pentru intrările și ieșirile din oraș, dar și alte măsuri care pot fi luate într-o astfel de situație. Conform măsurilor luate de Guvernul României, odată cu atingerea pragului de 3 la mie, la nivel local pot fi luate măsuri ce impun carantinarea unei localități sau a unui județ. Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *