Aproximativ 20.000 de credincioși au participat la Pelerinajul „Calea Sfinţilor”: Procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț – FOTO

09 oct. 2022, 20:53,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 9 octombrie 2022, aproximativ 20.000 de credincioși au participat la Pelerinajul „Calea Sfinţilor”: Procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Astfel, traseul pentru desfășurarea procesiunii Calea Sfinților a fost: Casa Nicodim – Strada I. C. Brătianu – Strada Cuza Vodă – Strada Armeană – Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit” – Strada Costache Negri – Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană.

La procesiunea „Calea Sfinţilor”, desfășurată pe traseul amintit în program, pe distanța de aproximativ 3km, au participat (așa cum au anunțat autoritățile de ordine și siguranță publică) aproximativ 20.000 de credincioși. Procesiunea la care a participat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a fost însoțită de 200 de preoți de la parohiile din județul Iași și aproximativ 200 de călugări și maici de la mănăstirile Arhiepiscopiei Iașilor., a transmis Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *