Prima pagină » Local » Aproximativ 10.000 de ieșeni se află în prezent în carantină la domiciliu și izolare. Cei mai mulți dintre aceștia sunt contacți direcți
Aproximativ 10.000 de ieșeni se află în prezent în carantină la domiciliu și izolare. Cei mai mulți dintre aceștia sunt contacți direcți

Aproximativ 10.000 de ieșeni se află în prezent în carantină la domiciliu și izolare. Cei mai mulți dintre aceștia sunt contacți direcți

14 dec. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Chiar dacă numărul cazurilor de Covid-19 este în scădere în județul Iași, peste 6 mii de ieșeni sunt în izolare, iar alte aproximativ 4 mii sunt în carantină la domiciliu din cauza infecției SARS-CoV-2. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Iași, cei mai mulți dintre aceștia sunt contacți direcți și mai puțin persoane sosite din străinătate

Aproximativ 10.000 de ieșeni se află în carantină la domiciliu și izolare, în ciuda numărului scăzut de cazuri noi confirmate în județul Iași. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași (DSP), ieri, 13 decembrie 2021, un număr de 6.729 de persoane se află în izolare, iar 3.894 de persoane sunt carantinate la domiciliu. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Iași a emis în total 72.449 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 58.014 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

„Instituția Prefectului Județului Iași și Direcția de Sănătate Publică Iași recomandă tuturor cetățenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să semnaleze către autorități cazurile în care sunt încălcate normele sanitare și să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecție. Trebuie precizat că există și varianta de suspendare temporară a măsurii de carantină. Cei interesați vor transmite pe adresa de e-mail [email protected] actele necesare pentru obținerea derogării, afișate pe site-ul DSP Iași”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Medicii ieșeni se așteaptă la o nouă creștere a numărului de cazuri

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, a transmis faptul că deși în momentul de față se înregistrează o scădere semnificativă, numărul cazurilor va începe din nou să crească la sfârșitul lunii ianuarie 2021, odată cu preconizarea începerii valului 5 al pandemiei. Medicii avertizează că trebuie respectate în continuare toate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„De aproximativ trei săptămâni se observă o scădere a numărului de cazuri Covid-19 cu forme medii-severe. Îndemn populația să respecte în continuare măsurile de prevenție și să se vaccineze. Așa cum am preconizat, luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri, sărbătorile de iarnă putând fi celebrate sub auspicii mult mai liniștitoare din punct de vedere epidemiologic. Prevenirea valului 5, preconizat la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, va putea fi realizată prin creșterea procentului de persoane vaccinate și testare extinsă”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, Iași.

Rata imunizării împotriva Covid-19 se menține crescută

Numărul vaccinărilor a început din nou să crească în Iași! Tot mai multe persoane se imunizează în urma situației dramatice în care se află Iașul din cauza ratei crescute de infectare. Aproximativ 900 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 într-o singură zi, la Iași! Numărul imunizărilor împotriva COVID-19 a început să crească din nou, după ce medicii au făcut apeluri disperate către populație să se vaccineze. În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, până ieri, 13 decembrie 2021, au fost administrate peste 600 de mii de doze de vaccin.

Pe data de 13 decembrie 2021 au fost vaccinate 873 de persoane, iar, dintre acestea, 190 au primit doza I și 317 persoane s-au prezentat pentru rapel, iar 382 de persoane s-au vaccinat cu doza „booster”. De la începutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare. În ultimele 24 de ore, echipajele mobile au realizat 11 recoltări la domiciliu: șapte realizate de Direcția de Sănătate Publică Iași și patru de Serviciul Județean de Ambulanță Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *